Europeiske forbrukerorganisasjoner har testet 32 babyseter, barneseter og beltestoler. Her ser du vinnerne, og hvilke modeller du bør holde deg lang unna.Til sammen er dermed over hundre babyseter (0-13 kg), barneseter (9-18 kg) og beltestoler (15-36 kg) vurdert siden 2003.prix d’une Canada Goose Vi har samlet testresultatene for de beste og de dårligste bilstolene i denne artikkelen. Per i dag vil du finne testresultater for alle tester inntil 2011 der. DinSide vil komme tilbake med en ny samleoversikt hvor vi også tar med årets ferske resultater.Det er tre stoler som utmerker seg i testen denne gangen, og som er merket som testvinere i resultatlisten hos FDM. Det er imidlertid verdt å merke seg at det er ingen av denne gruppen med testobjekter som oppnår full score, det er altså ingen som blir kategorisert som svært bra.

De beste bilstolene som er testet hittil, har fått 82 poeng. Det er MAXI Cosi Cabriofix med Easyfix (testet i 2007), Römer Baby-Safe plus SHR II med isofixbase (testet i 2011) og Britax Baby-Safe plus SHR II med isofixbase (testet i 2011). Alle disse er for de minste, i vektklasse 0-13 kilo.Det er Cybex Juno-Fix og Cybex Aton 2 med isofix-base som får høyest score i denne omgang, med henholdsvis 80 og 78 poeng.Cybex Juno-Fix, som altså har fått 80 poeng, er av typen med mavepute foran barnet. Det er den første stolen i denne vektklassen, som oppnår best i test etter de nye kriteriene. Stolen kan brukes med eller uten isofix,prix d’une Canada Goose men vær oppmerksom på at stolens egenskaper blir noe dårligere dersom den benyttes uten isofix-fester.Cybex Aton 2 med isofix-base får samletkarakter god. Den blir betegnet som meget god på sikkerhet, god på brukervennlighet og meget god på skadelige kjemikalier. Denne stolen er en videreutvikling av stolen Cybex Aton, som ble testet i 2011, og som den gang fikk 75 poeng.Vær særlig oppmerksom på den oppblåsbare stolen Easycarseat Inflatable, hvis patent er helt ny på dette området, men det viser seg å ikke være noen god patent for etterfølgelse. Setet får 7 poeng av 100 mulige, og får betegnelsen svært dårlig på alle punkter som gjelder sikkerhet. Den får imidlertid bra på brukervennlighet.

Sommeren 2008 lanserte Audi sin mellomstore SUV, Q5, og til Norge kom den på slutten av året. Nå har den gjennomgått sin «midlivs-oppdatering». I tillegg til en såkalt facelift, eller ansiktsløftning, har motorene fått en gjennomgående overhaling.Det kan trengs, for siden Q5 ble lansert, har det kommet en helt ny BMW X3, og Mercedes har for sin del oppgradert sin mellomstore modell i SUV-markedet, GLK.Som det er blitt vanlig de siste årene innebærer fornyelsen en lett aktualisert design, samt en jobb som er gjort med å effektivisere drivlinjene (motor og transmisjon, i hovedsak). Det betyr lavere forbruk og utslipp i forhold til bilens ytelser.prix d’une Canada Goose Forbruket skal være redusert med opptil 15 prosent i forhold til dagens modell.Fornyede Q5 kom til Norge i august og har lanseringer frem til mars 2013, avhengig av versjon (se detaljer nedenfor). Prisene er bare i svak økning, og det kan nevnes at konstantfartsholder (cruise control) nå er standard på alle versjoner.