«Daniel» er veltalende, velkledd og ser på seg selv som en selger.Dette er jobben min, sier 17-åringen som møter oss i Midtbyen. Ved siden av ham sitter en miljøterapeut i Ungdomsenheten, en av dem som følger opp gutten i Trondheim kommune.Han sier han begynte å stjele allerede som 13-14-åring.museum o Canada Goose Da var det bare smånasking i butikker. Det var ikke noen hensikt med det egentlig, annet enn å skaffe seg godteri og slikt. Men så ble jeg eldre og begynte å gå over til litt omfattende kriminalitet, som innbrudd og vinningskriminalitet.

Husker du første gang du stjal?Første gang var jeg sammen med to kamerater. museum o Canada Goose Vi la merke til en Coca Cola-bil som skulle levere brus. Mens lastebilfyren var inne og leverte fra seg brusen var lasterommet åpent. Vi fylte opp sekkene våre med brus og så stakk vi hjem. Men vi fikk så dårlig samvittighet etterpå at vi kastet all brusen. Og noen kommenterte at den ikke smakte noe godt, det var ikke det samme og sånn. Men jeg syntes det var råartig. Den følelsen jeg fikk da er helt ubeskrivelig, med adrenalinet som slo inn.

Det er noen år siden. Hva har du vært med på å stjele etter det?Det er alt fra biler, safer, anlegg, tv-er og til andre dyre elektroniske artikler. Det er det folk vil ha.Det betyr at du tar fra både butikker og privatpersoner? Det er hovedsakelig butikker og større bedrifter som får smake.museum o Canada Goose Jeg er ikke så fan av boliginnbrudd. Der går det mer utover personene som blir frastjålet noe. Det er jo tross alt hjemmet deres og de skal føle seg trygge der. Under et innbrudd kan det være små barn i huset. Om de får vite at det har vært innbrudd der, gjør det at de ikke blir like trygge i hjemmet sitt.