Historiske Cramond village, en 20 minutters busstur fra Edinburgh sentrum, er en liten landsby med koselige, hvitmalte murhus, smale smug og hyggelige kafeer og puber. Det er likevel den nydelige stranden som er den største gulroten både for lokalfolk og turister. Spaser langs vannkanten på den vakre sandstranden, og fyll opp batteriene med frisk sjøluft og flott utsikt. Ved lavvann er det også mulig å ta en veifylling ut til Cramond Island. Men pass på så du ikke blir nedflødd!I Edinburgh kan du også besøke et typisk, britisk badested – Portobello Beach. Strandområdet i forstaden Portobello var en gang et populært feriemål – særlig for innbyggerne i nabobyen Glasgow. I dag reiser nok de fleste sydover, og strandpromenaden har vel en heller utslitt sjarm. Men Portobello Beach trekker fremdeles horder av skotter på solrike dager.

Som det seg hør og bør for en hovedstad, har Edinburgh et stort og variert utvalg butikker som vil glede både shoppingglade gutter og jenter. Skal du handle whisky, kilt, oppblåsbare Loch Ness monster(!) eller noe annet skotskorientert, finner du det på Royal Mile. Princes Street har kjedebutikker og stormagasin, mens George Street og Harvey Nichols byr på dyrere merker og designerklær.Foretrekker du mer orginale butikker anbefaler vi at du tar en titt i Victoria Street, Grassmarket, William Street, Stafford Street, Cochburn Street og Stockbridge. Her ligger alt fra secondhandbutikker til platesjapper og forretninger med morsomme gaveartikler.

 

Britene elsker te og dette gjelder også i Skottland. Vil du drikke te med stil (og det lover vi deg at du vil), tar du turen til det staslige luksushotellet Balmoral Hotel i østenden av Princes Street. Hver dag mellom klokka 14.30-15.30 har nemlig hotellet «Afternoon High Tea» i baren Palm Court. Her drikkes det selvsagt te, men det beste med High Tea er uten tvil kakebordet. Både kaker og scones er bakt i hotellets eget bakeri. Og når tekoppen er tom, er det ingen som ser stygt på deg om du bestiller et glass champagne klokka fire om ettermiddagen.