I mai gikk selskapet XL Distribusjon AS konkurs, og nettbutikkene Netshop.no, KidsAndCare.no og XLDistribusjon.no gikk dukken.Les mer: Hva om du har bestilt noe fra Netshop som du ikke har fått ennå?Men forrige uke åpnet Netshop igjen, med nye eiere: Telefast. De hevder selv å være Norges største distributør av telefoni, og er eid av Telenor.»Nå starter showet!» proklamerer Netshop.no akkurat nå, og følger opp med kun tre produkter på butikkens forside. Vi begynner smått, innrømmer daglig leder Lars Morten Andersen i Netshop til DinSide.Telefast har kvittet seg med både gamle Netshop sitt lager og alle de ansatte. Det som består, er et navn med lange tradisjoner og mange tidligere kunder. Det er dette Telefast betalte for. Men utfordringen er å vinne tilbake tilliten. Hvor villige de er til å handle hos Netshop igjen, vil tiden vise, sier Andersen.

Det blir neppe bedre av dette: Tidligere kunder kan nå møte stengte dører hos Netshops nye serviceavdeling.»Vi i nye Netshop kan dessverre ikke hjelpe deg i forhold til salg gjennomført av tidligere Netshop» står det i e-posten en tidligere Netshop-kunde fikk derfra. Da hadde han forsøkt å få hjelp med et ødelagt grafikkort og harddisk innenfor reklamasjonsfristen. Jeg hadde ikke fått med meg at de var konkurs før jeg kontaktet kundeservice, forteller Netshop-kunden, som ønsker å være anonym, til DinSide.I svaret fra Netshop gjør de det klart at han ikke kan vente noen hjelp fra dem, og det eneste de tilbyr er en beklagelse. Veldig pussig hvordan de bruker en nesten helt lik nettside og helt lik logo, når de er et nytt selskap. Sikkert lovlig på et vis, men uansett veldig kjipt for alle oss kunder, sukker han.

Den nye Netshop-sjefen er fullstendig klar over problemstillingen. Og Andersen forstår at en nettbutikk som ser prikk lik ut, bare med nye eiere som ikke tar ansvaret for tidligere kunder, kan virke forvirrende. Vi prøver så godt vi kan å hjelpe, men sluttbruker har dessverre begrensede muligheter når en butikk går konkurs, forteller Andersen.Han kan ikke gi noe klart svar på nøyaktig hva de kan hjelpe med. Det er først og fremst mobiler som er Telefast sitt fagområde, og de eier det store verkstedet Mcare. Så i noen tilfeller kan de ordne garantisaker på mobiler kjøpt før konkursen, om ikke mobilen ble gråimportert av tidligere Netshop. iPhone kan det bli vanskeligere å få hjelp med.