Mannen omsatte både ekte merkevarer og etterligninger på denne måten. Han solgte falske «Canada Goose»-jakker for en tusenlapp, mens ekte jakker kostet det seksdobbelte.Mannens ektefelle var tiltalt for medvirkning til hvitvasking av pengene, ved at hun stilte til sammen fire bankkontoer til disposisjon for ektefellen. I retten erkjent kvinnen ingen skyld.

Fredrikstad tingrett var imidlertid ikke i tvil om at kvinnen kjente til den omfattende virksomheten mannen drev, og fastslår at hun bisto med kundekontakt, tok telefoner og besvarte epost og annonserte for varene.Kvinnen har fått en betinget dom på fengsel i 60 dager og må betale en bot på 10.000 kroner for sin medvirkning.

Det va bare ei uga igjen te jul, og u Johanna og an Broremann satt med nasen neri i-padene og shoppa inn de siste presangane.Di hørte kver sin julasang i kvert sitt headset, for ingenting e så kjekt som å nettshoppa de siste presangane mens Spotify velge random fra playlistå.Hu Johanna tog ein selfie med iphonen og slengte an ud på snap-chat’en samtidigt som hu shoppa det siste dashcamet te segwayen.Han Broremann hadde akkurat oppdatert ønskelistå på iphonen, og sendt’an på Face te hu Johanna. Det va ikkje de store ønskene han hadde denne julå: Bare ein Canada Goose-jakke, stasjonære Mac og ein ovale weekend te New York.