Ikke alle motiverte Turid Rendum, ungdomskoordinator ved Konfliktrådet Sør-Trøndelag, sier at «Daniels» historie ikke er unik. De ungdommene som omfattes av oppfølgingsteamet har ofte begått grov kriminalitet. Noen har begått ran, andre vold- og narkotikakriminalitet. Det er ikke naskerne og de førstegangskriminelle vi skal ta oss av, sier Rendum.I dag er det sju ungdommer som er omfattet av oppfølgingsteamet i Trondheim kommune. Alle er gutter i alderen 15-17 år. Siden ordningen ble opprettet i 2006 har 150 jenter og gutter vært innom.Vårt inntrykk er at det går utrolig bra med de aller fleste. Men vi har ikke lyktes i alle saker. Vi møter noen få ganger ungdommer som ikke er motiverte. Det høres sikkert litt brutalt ut, men da er det nesten bare å vente på at de kommer én gang til, sier ungdomskoordinator Turid Rendum i Trondheim kommune.

I Danmark besluttet nylig landets største sportskjede, Sportmaster, å stoppet salget av «Canada Goose»-jakker med pels fra prærieulv. Disse er fanget med metoder som er straffbare i Norge, hevder motstanderne av klesmerket.Ifølge Dyrevernalliansen brukes revesaks, som klapper igjen over beinet eller kroppen til dyret. Dyret kan bli stående i flere dager før det oppdages, og dette medfører frykt og store lidelser. Deretter blir de klubbet i hjel eller skutt i hodet for å skade minst mulig av pelsen. Dette skjer i Russland, USA og Canada.Merket har møtt stor kritikk de siste årene – på tross av at de selv fastholder at de ikke driver med dyremishandling.

Vi følger strenge regler for bruk av pels, og arbeider helt i tråd med de canadiske lovene og retningslinjene. På nettsidene våre har vi dokumentasjon som viser at vi følger reglene, sa Jeff Leopold fra Canada Goose Norge til Side2 – og henviste til selskapets nettsider. Canada Goose gjør alt vi kan for at dette skal gjøres på riktig måte. Så jeg synes det er urettferdig. Det er mange som misforstår.Kritikken gjelder ikke bare pelsen, men flere har også stilt seg kritiske til dunjakker generelt, da gåsedunsjakker kan komme fra gjess som har vært plukket levende. Vi har besluttet at vi ikke ønsker å forhandle jakker eller andre varer fra firmaet med pels fra prærieulv, het det i en pressemelding fra Sportmaster nylig. Kjeden skal dog selge ut jakkene, før de forsvinner helt ut av butikk, ifølge MX.