Imellom var jeg i Garden og fikk deltidsjobb på Sara Hotell (nå Royal Christiania), og det var vel der det egentlig begynte, forteller han.Vinduene i møterommet sitter høyt oppe på veggen, og utsikten begrenser seg til et støvete fortau, Canada Goose xxs biltrafikk og føtter som haster forbi – ikke så ulikt utsikten fra mange restaurantkjøkkener som vanligvis er forvist til det minst attraktive hjørnet av restaurantlokalene.Kanskje har han valgt lokalene fordi den dårlige utsikten bringer gode minner om en mindre komplisert tid da han selv passet grytene og hans største bekymring i livet var å overkoke aspargesen. Eller kanskje skyldes det sunnmørsk næringsvett – som han ifølge våre kilder har fått en raus porsjon av.

For han kommer fra Stranda, Canada Goose xxs en brattlendt fjordbygd med 3.000 driftige sjeler som i kulinarisk sammenheng er mest beryktet for å fremstille den folkeligste av alle folkefavoritter, selveste Grandisen.I tillegg er kommunen kjent som Norges cruisedestinasjon nummer én utenfor Bergen og Stavanger, dernest for sin møbelindustri og dernest for Norges diskutabelt raffeste alpinløype – når det en sjelden gang er snø der.En periode på 90-tallet var bygda også kjent for å fostre et uforholdsmessig høyt antall kokker som skapte et navn for seg nasjonalt, blant dem Furset selv.Etter utdannelsen var han tre år på Bristol Grill, de siste halvannet som kjøkkensjef. Han var ambisiøs og opptatt av faget, deltok i konkurranser, og skulle egentlig flytte til Sveits. Men da hadde han akkurat møtt sin fremtidige kone, så det ble et kort opphold.

Den store drømmen var, som for de fleste kokkespirer, en egen restaurant. Canada Goose xxs Og da Lofoten kom på markedet i 1997 klarte han å skrape sammen kjøpesummen på 6,5 millioner med god hjelp av en velvillig lokalbank, farens private pensjonsmidler og et ekstralån på pipa på leiligheten i Oslo. Det var noen år med smalhans og flaskepanting, og ganske stort psykisk press. Jeg følte at veldig mye sto på spill. Frykten for å mislykkes. Frykten for å tape investering. Frykten for å tape hele pensjonen til faren min, forteller Furset. Vi visste at vi ville fornye konseptet, og startet med å rydde ut en del garnkuler og rorbumateriell. Men ettertiden har vist at vi også traff markedet ekstremt godt, forteller Furset.Om kvelden 1. april 1997 kunne restauranten konstatere en dagsomsetning på skarve 5.446 kroner.