Hollywood, Disneyland, Beverly Hills og Venice Beach har plutselig rykket nærmere, etter at Norwegian startet direkteflyginger til Los Angeles fra Oslo. I Long Beach, en halvtimes kjøretur sør for flyplassen, ruver Queen Mary i havneområdet, slik hun har gjort siden 1967.Skipet var en gang de kongelige og superstjernenes foretrukne måte å bevege seg på mellom Europa og USA. Hun gjorde innsats som troppeskip under andre verdenskrig, før hun ble restaurert til fordums prakt da Hitler var beseiret. Til slutt var det flytrafikken som tok knekken på hennes karriere på havet.
Nå nyter 78 år gamle Queen Mary pensjonisttilværelsen som hotellskip, ankret opp i havnen i Long Beach. Men glamouren og dramatikken skipet har opplevd, sitter i vegger og dørk. Du kan lukte, føle og se hva hun har vært igjennom, der du tusler rundt på dekk eller tar deg en drink i baren. Det meste er åpent, selv maskinrommet. Flere lugarer, oppholdsrom og restaurantmiljøer er gjenskapt.
Da Hotels.com tidligere i år kåret verdens ti mest uvanlige hoteller, var Queen Mary på listen.

Mark Pecoraro fra Walnut Creek, California, er i området for å se racerbilløpet Long Beach Grand Prix sammen med sønnen Vince.Egentlig helt tilfeldig at vi havnet her, sier Mark.Han var sent ute med bestillingen, og de fleste hotellene i Long Beach sentrum var enten fulle eller priset himmelhøyt. Queen Mary duvet imidlertid i havneområdet med hyggelige priser og akseptabel avstand til begivenhetene.Jeg har sett skipet mange ganger, men aldri egentlig tenkt på å bo her før. Men nå når vi først er her, må jeg si det er veldig fascinerende. Jeg liker rommene, de virker ganske autentiske. Du får en følelse av hvordan det må ha vært å reise med skipet for 70-80 år siden.Bare kjenn på luktene om bord, skyter Vince inn. Du kjenner en svak eim av olje og gammelt treverk. Virkelig unikt.

De kunne ha gjort mer ut av det, grynter en eldre herre som ikke vil bli intervjuet, men gjerne vil bli hørt.Og han har et poeng. Blant alle de fantastiske gjenstandene og originaliteten som suger deg tilbake til en svunnen tid, er det enkelte elementer som rykker deg ut av stemningen. Flatskjermen på lugaren, for eksempel. Mulig den må være der i 2014, men en mer diskré løsning hadde forstyrret opplevelsen litt mindre.Og servitørene i restaurantene, kunne ikke de fått uniformer som harmonerte litt mer med båten for øvrig – og kanskje oppført seg deretter. Ikke det at båten må bli et slags teater. Men man sitter igjen med en følelse av at hvis de hadde anstrengt seg litt til, så ville et opphold på Queen Mary ikke bare vært en opplevelse, men faktisk verdt en tur i seg selv.