For det første er det ingen grunn til å tro at disse varene er av samme kvalitet som orginalene. Og hvorfor vil man ha produkter som åpenbart er av dårlig kvalitet? Det er ikke så mye poeng i kjøpe et produkt som går i stykker med en gang, påpeker han.Men om dårlig kvalitet ikke skremmer deg, så er det andre forhold som kanskje vil få deg til å holde deg unna.Piratkopibransjen står for verdens største illegale marked, med en verdi på 4000 milliarder kroner.Canada Goose queen street toronto Det er mer enn verdien av narkotikamarkedet, og mer enn det det omsettes for på det illegale markedet for våpen. I Norge er det alt for lite opplysning og kunnskaper om hva som skjer i næringskjeden bak et ulovlig piratprodukt. Men der er det mye som er problematisk, sier Vedal.

Han peker på at de store merkevarene er opptatt av at deres varer produseres under ryddige forhold. Dessuten er det mulig å kontrollere dem. Slik er det ikke i piratbransjen.Man må være klar over at produksjonen av kopier ikke skjer på trygge og etablerte arbeidsplasser.Canada Goose queen street toronto Den skjer under jorda. Dette kan jeg ikke skjønne at noen vil støtte.Vi har til og med sett eksempler på at folk er lenket fast som slaver under produksjon av piratkopier.I tillegg til at det er grunn til å kritisere forholdene til de som lager produktene, mener han det også er grunn til å være kritisk til hvordan de lages.

Man aner ikke hva slags stoffer som brukes i produktene.Canada Goose queen street toronto De kan inneholde stoffer som er direkte giftige.Dette gjelder spesielt for sminke og krem, der det er mange falske varer. Når mange velger å støtte piratmarkedet, tror Vedal og NACG det har flere årsaker.En ting er jo folk som kjøper falske varer bevisst. Det handler jo mye om holdninger som vi håper vil endres med økt kunnskap. Men vi er jo også opptatt av de forbrukerne som kjøper falske varer ubevisst.