Rare er det smått legendariske selskapet som produserte en rekke klassiske spill til Nintendo 64-konsollen – mange husker GoldenEye, Perfeck Dark, Conker, Banjo-Kazooie og en lang rekke andre titler. Rare var i årevis Nintendos nærmeste samarbeidspartnere, og det var ikke rart at det kom som et lite sjokk når konkurrenten Microsoft kjøpte firmaet for et par år siden. Meningen var en rekke eksklusive spill til Xbox, men Rare har tilsynelatende ikke vært så produktive som mange hadde håpet. Et OK barnespill (Grabbed by the Ghoulies) er det vi har sett fra den kanten hittil – men nå får britene en sjanse til å bevise hva de er gode for. Live & Reloaded er altså en mer eller mindre direkte port av Conker’s Bad Fur Day, et av de aller siste storspillene til Nintendo 64. I tillegg er det lagt til en ganske omfattende onlinemodus, med full støtte for Xbox LiveBad Fur Day var i sin tid et ganske nyskapende plattformspill, spesielt fordi det var et av de ytterst få spillene på den familievennlige Nintendo-maskinen som turde å introdusere banning og kontroversielle temaer, alt pakket inn i en kjempekoselig ramme med søte kosedyr og fine farger.

Men spillverdenen har utviklet seg mye siden den gang, og stygge ord, samt skitten humor i spill sjokkerer ingen lenger. Plattformsjangeren har også gjennomgått forandringer – så har Conker livets rett i 2005?Det er ingen tvil om at spillet fremdeles kan være hysterisk morsomt. Ikke alltid – noen av dialogene virker veldig påtvunget, med humor som egentlig ikke får oss til å le. Men andre ganger sitter det som et skudd, og vi ser tydelige glimt av Rares kreativitet.Enkeltspillerdelen er omtrent helt lik den originale Bad Fur Day. Det er en ekte remake, der spillbarheten er ivaretatt, men grafikken har fått en fullstendig overhaling. Det er også noen mindre endringer i brettene, men for det meste er det akkurat det samme spillet, bare mye penere. Det morsomme er at Conker selv kommenterer endringene i brettene et par ganger.

Grafisk er spillet meget pent, spesielt er selve Conker nydelig animert, og har kanskje den flotteste pelsen vi noensinne har sett i et spill. Verdenene er flotte, fargerike og detaljerte, og karakterene du møter underveis har fremdeles en fantastisk sjarm.Enkeltspillerdelen forteller altså historien til Conker, et søtt ekorn, som også har tendenser til å drikke seg drita alt for ofte. En vakker dag våkner han etter en fyllekule, og forsøker å komme seg hjem til den sure kjæresten – men havner istedet i en ytterst merkelig verden, befolket av noen av de rareste skapningene på denne siden av Meet the Feebles.