80 kostbare vinterjakker ble stjålet fra en klesforretning på det nye kjøpesenteret på Fornebu i Bærum i høst. Tyvebanden ble avslørt av en årvåken politipatrulje i Oslo.Det er takket være godt politiarbeid og samarbeid med våre kolleger i Oslo at vi nå har funnet igjen så å si alle de 80 jakkene som ble stjålet, forteller Bjørn Egil Drangevåg ved etterforskningsavdelingen på Bærum politistasjon til Budstikka.Det var i slutten av november at jakkene av merket Canada Goose ble stjålet fra Ferner Jacobsens butikk på kjøpesenteret på Fornebu. Jakkene har en gjennomsnittlig utsalgspris på 6.000 kroner, og til sammen var tyvegodset verdt rundt en halv million kroner.Gjennombruddet i etterforskningen kom torsdag kveld i forrige uke da tre menn og en kvinne ble pågrepet. Politibetjenter i Oslo stanset en bil i en trafikkontroll og kjente igjen sjåførens joggebukse fra overvåkingsbildene etter tyveriet. Dermed ble den første av i alt fire personer pågrepet.

Samme kveld pågrep politiet eieren av bilen mannen hadde kjørt. Deretter ble ytterligere en mann i Oslo pågrepet, i tillegg til en kvinne bosatt i Drammen. Alle de fire er norske, og i 30-årene. Alle er tidligere vinningskriminelle, skriver avisen.I forbindelse med pågripelsene fant politiet åtte av jakkene. Avhørene ledet politiet til en vinterstengt hytte på en holme utenfor Nøtterøy i Vestfold der nesten alle de øvrige jakkene var gjemt.Både mannen som ble stanset i trafikkontrollen og bileieren har erkjent at de sto bak tyveriet. De to andre er siktet for heleri i saken.

To dager tidligere falt han om på en fest på et rom på Comfort Hotell Børsen i Oslo sentrum. Nesten en måned senere ble to menn, en 35-åring og en 33-åring, pågrepet og siktet for å ha drept ham.Begge ble i dag varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøksforbud. De to drapssiktede mennene nekter straffskyld og ønsket seg løslatt fra varetekt.På rommet 35-åringen var sammen med Simmons på hotellet, og skal ha forklart at 25-åringen brått fikk et illebefinnende.Det ble først antatt at Simmons døde av hjertesvikt, før det ble avdekket at han kan ha blitt drept. Politiet ønsker ikke å kommentere hvordan det ble avslørt. Når unge mennesker dør tilsynelatende uforklarlig gjennomføres det rutinemessig en obduksjon.