Ernæringseksperten i Melk.no forklarer at cottage cheese egner seg godt som pålegg,Canada Goose l size til baking, til salater, i desserter eller rett ut av begeret med ulike toppinger. Når det gjelder kesam/kvarg så kan dette brukes i stedet for rømme som et magrere alternativ.Kesam egner seg også godt i bakverk, og gir saftig resultat og mindre fett om man erstatter noe av fettet med kvarg. Fruktkesam er også godt som erstatning for krem til desserter og kaker! tipser ernæringsrådgiveren. Andre bruksområdet for kvarg/kesam er for eksempel dipper, dressinger og kalde sauser. Kvarg/kesam kan derimot ikke kokes, da blir den kornete og skiller seg.

Visste du også at disse to meieriproduktene også kan legges i fryseren?Ifølge melk.no kan kvarg/kesam fryses i emballasjen i inntil seks måneder. Da bør produktet tines langsomt i kjøleskap og etter opptining kan kvargen brukes i for eksempel bakverk eller vaffelrøre.Det samme gjelder for cottage cheese.Canada Goose l size Opplysningskontoret for meieriprodukter kan i tillegg informere om at cottage cheese ofte har lengre holdbarhet enn den satte utløpsdatoen, forutsatt at den er uåpnet og lagret kaldt.

Helsedirektoratet anbefaler å spise fisk til middag to til tre ganger i uken, og i tillegg kan man gjerne bruke fisk som pålegg.Dette kostrådet tilsvarer totalt 300-450 gram ren fisk i uken. Minst 200 gram bør være fet fisk som laks, ørret, makrell eller sild, informerer helsemyndighetene på sine nettsider.Canada Goose l size Det er nemlig flere gode grunner til å spise denne råvaren og det er liten tvil om at fisk er sunt og næringsrikt. Generelt bidrar fisk med viktige omega-3-fettsyrer, selen, jod og protein av høy kvalitet. Forskjellen på fet og mager fisk er at fet fisk lagrer fettet stort sett i muskulaturen, mens mager fisk lagrer det meste av fettet i levra og lite i muskulaturen, sier Reidun Høines, ernæringskonsulent i Norges sjømatråd, til Side2.