De svenske sosialdemokratene, som har flertall i Riksdagen, ønsker å forby pelsdyravl helt.DET ER MERKELIG at Norge stiller i bakerste rekke når det kommer til dyrevern. Det er merkelig at vi ikke følger opp våre nabolands politikk innen dyrevern, sier Live Kleveland Karlsrud, styremedlem og pressekontakt i Dyrevernalliansen.I Norge er det bare SV som går inn for ett liknende forslag. Men alle de norske ungdomspartiene, unntatt Senterungdommen, støtter forbudet om pelsforbud. Canada Goose i usa Dette burde være et hint til moderpartiene om at norsk ungdom ønsker en forandring, sier Karlsrud.Politikerne synes her ikke å være på lag med folk. 56% av befolkningen mener at pelsdyravl er galt, ifølge en undersøkelse Opinion utførte for Dyrebeskyttelsen i desember 2000.

DE FLESTE NORSKE MOTEBLADENE har en særdeles pragmatisk holdning til pels.Canada Goose i usa Elle, Henne og Tique viser pels i hvert fall når det er moderne.Vi rapporterer om hva som er i motebildet. Så sier vi heller på kommentarplass hva vi mener om pels. Jeg vil ikke stille meg som moralsk dommer, sier redaktør i Tique, Tone Skårdal Tobiasson. Norske Elle startet opp i 1997 med Cecilie Larvaag som redaktør. Hun nektet å trykke moteserier med pels. Da Signy Fardal tok over redaktørstolen endret hun profilen. Nå trykker bladet pels når pels er i motebildet.Jeg har aldri vært motstander av at moteblader skal vise pels.

Vi er et moteblad. Vi skylder leserne å holde dem oppdatert om hva som skjer på den fronten, sier Fardal som ikke selv bruker pels.Canada Goose i usa Det at man viser en pelslue fra catwalken betyr ikke at man støtter pelsoppdrett, mener Fardal.Hilde Marstrander var moteredaktør i Elle fra 1997, og en av pådriverne bak pelsforbudet. Nå er hun moteredaktør i Femme. Hun er forferdet over motebransjens holdningsløshet. {ndash}Det er helt høl i hodet! Tenk ikke å ta standpunkt til pels! Motebladene er med på å skape idealer for unge kvinner, sier Marstrander.Hun mener det er fullt mulig å lage et moteblad uten å vise pels, men at det vil føre til færre annonsører.