BI-forsker Caroline Ditlev-Simonsen har en doktorgrad i bedriftssamfunnsansvar og måling av effekten på sosiale tiltak. Hun vil ikke avgi noen dom over riktigheten av regnskapetJeg kan ikke se om det er rett eller galt, for det er mange måter å regne ut verdien på. Det er vel ikke nye jakker, og frivillig arbeid er jo frivillig. Det er den samme debatten som verdien på dugnadsdebatten, hvis man ikke stiller opp på dugnad, skal man da betale? Når man legger frem sånne tall, er det noen som kommer til å protestere, sier Ditlev-Simonsen.Men hun mener selve ideen om å regne det ut er god. Jeg synes det er kjempefint å synliggjøre det. De som har vært med på arbeidet får jo en anerkjennelse gjennom det, sier hun. Om flyktningen får et bedre tilbud når staten overtar ansvaret for det de frivillige har gjort, er hun ikke sikker på. Det finnes eksempler på at frivillige gjør et mer effektivt arbeid, og motsatt, sier Ditlev-Simonsen. Effekten og verdien av frivillig arbeid er et tema det er viktig å forske videre innen.

Dette leserinnlegget er ikke en innlevering eller ei lekse. Dette er mine meninger. Tror jeg. Helt ærlig er dette et leserinnlegg jeg er dritredd for å sende inn. For vil det bli godkjent av dem som leser det? Eller får jeg den avvisningen jeg er livredd for å få?For noen uker siden leste jeg en artikkel i D2 om den såkalte ungdomsuniformen. Hvordan alle ungdommer stiller opp på skolen i akkurat det samme antrekket. Poloskjorte, Abercrombie & Fitch-hettegenser og med et av de store skjerfene, helst fra Acne. Man har gjerne en Daniel Wellington-klokke på håndleddet, selv om jeg vet vi heller bruker klokken vi har på iPhonen vår. Nå som vinteren er her, er også de fleste ikledd en Svea, Parajumper eller Canada Goose-vinterjakke.

For en del år tilbake søkte ungdom ytterpunktene. Man tøyet grenser og man utfordret de voksne. Men nå søker vi mot sentrum, som skrevet i artikkelen i D2. Vi søker trygghet, vi søker tilbakemelding, vi søker en «du er bra nok». Det får man ikke om man ikke er veloppdragen og velkledd nok eller tøyer grensene for langt.Vi går kledd like ordentlig som vi oppfører oss. Vi drikker ikke, vi røyker ikke, vi gjør det ganske så bra på skolen, vi utfører ikke hærverk, vi sniker oss ikke ut på kveldene. Vi er generasjon perfekt. Hvorfor det er sånn, skjønner jeg ikke selv.For det er jo ingenting galt ved å tøye grenser. Tvert imot.