Folk med røde skjerf og store smil strømmer inn i et trangt lokale i en handlegate i Montreal. De er unge og eldre. Noen har pyntet seg, flere har hijab, og en har kilt.Mye er annerledes her nord for grensen; forfriskende annerledes.I USA er det mer enn ett år til presidentvalget, men allerede må en søke akkreditering til hvert eneste lille valgmøte og møte opp fire timer før for security sweep med hunder og metalldetektor.På mandag skal kanadierne bestemme om Stephen Harpers konservative regjering får bli sittende.

De som er kommet til Rue de Fleury denne kalde morgenen vil ha en ny tid i Canada som har for vane og la sine ledere sitte i flere perioder.I løpet av en halvtime er det så mange mennesker inne i bydelskontoret til det liberale partiet i Montreal at det knapt går an å røre seg. Så ruller bussen opp utenfor vinduene, og jubelen bryter løs.Fra bilder bussen er tapetsert med på utsiden smiler en ung partileder. Han har stjålet valgkampslagordet fra storebror i sør.«Real change» står det på valgkampbussen til Justin Trudeau.Døra går opp, og ut formelig spretter en ung mann i lyseblå skjorte. Han smiler bredt.

Justin Trudeau har både og utseendet og utstrålingen med seg.Han er 43, men ser yngre ut. Han lover de frammøtte den mest progressive partiplattformen i Canadas historie: Mer til middelklassen, legalisering av marihuana og et aktivt Canada i verden.Han er det nye ansiktet i toppen av kanadisk politikk, men for dem som har levd en stund vekker dette ansiktet også minner.Han er ikke sin far, men han kan nok bli det om han jobber med saken, forklarer en distingvert eldre mann med rødt og hvitt slips.