Når man er ung kler man det meste, selv om det også da er noen farger og fasonger man ser bedre ut i enn andre.Men litt senere i livet kommer alle kvinner til et tidspunkt hvor man med fordel kan tenke litt mer over hva man har på seg. Og lære seg noen knep som raskt får en til å se 10 år yngre ut, i stedet for 10 år eldre.Her er de hentet fra nettsiden www.operah.com. Noter de ned på en lapp og henge de opp ved siden av klesskapet!Svart er fargen mange elsker for den er så anvendelig, samtidig som den skjuler det som må skjules. Men dessverre har den også en tendens til å fremheve alt i ansiktet – spesielt når man ikke har noe solfarge igjen utpå vinteren. Bruk derfor gjerne et skjerf/sjal i en annen farge i halsen for å dempe effekten, eller velg en annen farge på overdelen.

Mange kvinner tenderer til å skjule halsen sin når de blir eldre, fordi de tror halsen avslører alderen. Men det er ikke en god løsning. I stedet rådes du til å gå for en utringning slik at oppmerksomheten heller trekkes mot den. Lengre statement-smykker fremfor korte og unngå for alle del chokers, sier ekspertene.Unge kler som sagt det meste, men selv om datteren din er fin i en oransj kjole, betyr ikke det at den er like flatterende på deg.Selv om du skal kle deg yngre så skal du altså ikke handle ungdomsklær. Velg heller klassiske klær med innskudd av ungdommelige elementer.Fargede jeans i burgunder eller mørkegrønt er kjemtefint, mens skinn er best på bikerjakka. Bluser uten krage med blomstermønster er en annen ungdommelig vinner.

De er kanskje på moten igjen, skoene med de tykke såler som gir deg 10 cm ekstra høyde, men det er hverken flatterende eller sexy på deg over 30, og de gjør deg heller ikke yngre. Det trekker faktisk stumpen ytterligere nedover og får den til å se tyngre ut, og det vil du jo ikke.Gå for noen lekre høye hæler i stedet, skoletter eller boots med høy eller lav hæl, eller overknee boots som er så hot nå. Det gir deg ekstra høyde, men ikke noe ekstra «bagasje».Mercado, utdannet ved Fashion Institute of Technology, har ifølge Huffington Post markert seg som moteblogger i tillegg til modellkarrieren – som hun pangstartet med en kampanje for Diesel i 2014.Ordene på klesplaggene hun bærer er hentet fra Beyoncés singel «Formation», sluppet i februar. Der er hun svært så politisk i sine kommentarer til forholdet mellom svarte og hvite i USA, og hvordan klasse, seksualitet og kjønn spiller inn, ifølge avisen.