Det er ikke nok å ha en Canada Goose jakke. Du må ha Mulberry-veska eller Acne-skjerfet i tillegg. Det stopper ikke. Derfor kan en løsning være å ha uniformer på skolen, så kan de heller skifte når de kommer hjem, sier Jensen.Ida Elise Eide Einarsdottir er moteredaktør i magasinet Vixen. Hun hadde vært skeptisk til å gå med skoleuniform da hun gikk på skolen, men mener likevel at elever ville følt mer felleskap hvis alle var likt kledd. Vi må innse at det er et problem med mobbing i skolen. Mye går på at folk ikke har råd til merkeklær. Å innføre skoleuniform kunne gjort slutt på den type mobbing, sier Einarsdottir.

Moteredaktør i FHM, Rannveig Bråtveit tror også at skoleuniformer ville løst mange problemer med mobbing og kjøpepress på foreldrene. Det vil minske forskjellene mellom de som har rike foreldre og de som ikke tjener så mye. Og ungdommene slipper å tenke på hva de skal ha på seg på skolen.Det må ikke være de tradisjonelle skoleuniformene som vi ser i utlandet, med slips og skjorte. Det kunne for eksempel vært en collegegenser eller hettegenser, og en enkel ensfarget bukse. Skolene kunne etter hvert innført de forskjellige emblemene på uniformen hvor hver elev representerer skolen sin, sier Jensen.Bråtveit kunne heller tenke seg det tradisjonelle engelske utrykket som de fleste forbinder en skoleuniform med.

Den preppy stilen med rutete skjørt og skjorter og V-hals gensere over skjorta er veldig trendy nå, samtidig som det er en tidløs stil. Det kan jo bli kaldt om vinteren for jentene med korte skjørt, men da kan man jo innføre litt lenger skjørt med strømpebukser for eksempel.Einarsdottir foreslår en litt klassisk stil med blazer og bukser til guttene, og skjørt eller lang kjole til jentene. Hun legger vekt på å at det er viktig å finne gode løsninger på hvordan uniformene skulle sett ut.