Kort historieleksjon: Australske surfere har varmet føttene sine i saueskinnsstøvler siden 60-tallet. Fenomenet ble adoptert til USAs vestkyst på 70- og 80-tallet. Fra stranden i Los Angeles fant skoene veien til Hollywood på 90-tallet, der stjernene brukte dem mellom slagene på filmsettet. Sarah Jessica Parker, Cameron Diaz og Leonardo DiCaprio er blant dem som ble fotografert i Uggs.2004 rapporterte Dagens Næringsliv at Pål Vedner strevde med å holde igjen salget, fordi «merkevarer ødelegges hvis de selges på hvert gatehjørne». Samme år skrev Bergensavisen at skoene var «svære, stygge, knalldyre – og brennhet mote». Åtte år senere er skoen fortsatt sterkt tilstedeværende i Oslos gater. Mange trodde Ugg var dødt, men sannheten er at stigningen har vært jevn. I fjor solgte vi ti ganger så mange par som i 2005, sier Vedner i dag.

Det vil si at han i 2011 solgte varer fra merket Ugg Australia til norske butikker for drøyt 40 millioner kroner. 40 prosent av denne omsetningen kommer fra de klassiske saueskinnsstøvlene.Det finnes en oppskrift på hvordan man skal holde et merke hot så lenge, ifølge Vedner. En del selgere blir litt overivrige når det går bra. Da kan man få en uønsket «peak», produktet blir overeksponert og forsvinner. Det kan være vel så viktig ikke å selge. Vi har vært lojale mot enkeltbutikker og samarbeidspartnere, sier han.I Oslo startet det hos trendfølsomme Hassan og Den Dama på Frogner. Eksmodell Anette Stai og teppekongedatter Celine Maktabi var blant de første som fant frem. Vestkanten reagerte umiddelbart. I Oslo gikk jentene bananas over en sommersko designet for surfere på andre siden av kloden. Guttene kom ikke på banen før noe senere. Uggs, joggebukse, Canada goose og Yankees-cap. Det ble Ullern-uniformen, minnes Vedner.

I dag er Ugg-støvlene en del av folks basisgarderobe, mener han. De kan sidestilles med hettegensere og olabukser. Dessuten funker sausekinn bra her i landet.Celine Aagaard eier selv et par svarte Uggs. Hun bruker dem nesten hver dag – når hun går tur med hunden. De er deilige og varme, men ikke pene. Jeg ville ikke brukt dem i byen. Uggs er et enkelt valg når man skal kjøpe vintersko. Paradoksalt nok er de overhodet ikke egnet for slaps, som vi ofte har her i landet. De er jo som svamper, sier hun.