Ola Nordmann egentlig. Hvem som helst. Jeg har solgt stjålne ting til foreldre av kompiser liksom, så det er hvem som helst. Men da er det gjerne snakk om litt dyrere ting som de vil at jeg skal skaffe billigere. La oss si et anlegg til en seks-sju lapper da, så selger du det for tre og et halvt, fire selv.Får du også bestillinger?- Det er gjerne slik at du stjeler mye av en ting som du vet er etterspurt. For eksempel Canada Goose-jakka er jo et godt eksempel. Før vinteren her var det veldig, veldig høy etterspørsel etter det. La oss si at du tar ti, femten, tyve slike, så har du tjent 80 000, nærmere 100 000 kroner.Hva tenker du om de som kjøper av deg?- Det er da fornuftige mennesker det, for så vidt. Men de vil ha en vare og de vil ha den billigst mulig. Det skjønner jeg godt. Det er skyhøye priser på omtrent alt i Norge.

Hva gjorde at du endte opp i en sånn situasjon? Du begynte som 13-14 åring, sier du.Jeg har alltid vært spenningssøkende. Det spiller en stor rolle. Jeg har aldri likt tanken på å gå på skole eller slikt, strebe. Du får ikke igjen noe for det akkurat der og da. Det tar tid før du får igjen noe for det liksom, men når du stjeler så kan du få deg noe på under halvtimen liksom. Jeg er ikke helt A4 egentlig. Jeg har ikke normal døgnrytme og ikke normal rytme på livet generelt, egentlig.

 

Hva tenker du om de som blir frastålet noe enten det er i butikk eller privat?– Nei, det er jo dårlig gjort da, men samtidig så kan du ikke sitte og tenke på alle som har blitt ranet eller frastjålet noe. Da blir du jo halvgal til slutt, hvis du skal tenke på ofrene som sitter igjen. Jeg sier til meg selv at, ja, forsikringen betaler det. Så legger jeg meg og sover.Politiet hevder at vi er dårlige til å passe på tingene våre. Er vi det?– Jeg kan ta et eksempel fra en restaurant i Trondheim. Det sto i avisa at det var en fyr som hadde 100 000 kroner i en konvolutt i jakken på frakken sin. Så hadde han gått fra den og bestilt. Da han kom tilbake, var pengene borte. Du skal ikke gå fra hundretusenvis av kroner sånn, vet du. Det går bare ikke.