Syv nye brennevin er å finne i Polets hyller i dag. Blant dem er det helt klart Caol Ilas maltwhisky fra Islay i Skottland som leverer det beste produktet. Det er harmonisk og mineralsk med et klassisk saltpreg. I tillegg imponerer akevitten Gilde Non Plus Ultra atter en gang. Det gjør også Bache Gabrielsens nye XO cognac.Bare seks nye øl har funnet veien til Polets hyller i november. Blant dem en ny gueuze fra Belgia som imponerer med sin friske syre og kjøttfulle frukt. Haandbryggeriets IPA er det også verdt å bli nærmere kjendt med.Blant Vinmonopolets ti alkoholfrie produkter som blir lansert i dag er det Ringis eplemost laget av james grieve epler som er den beste og friskeste drikken. Resten blir veldig søtt, og noen av dem er nærmest udrikkelige. Blossas to alkoholfrie gløggalternativ er derimot verdt å trekke frem, da det fyller et tomrom i Polets hyller.

Langløp krever god styrke i mage rygg. Å stake time etter time gir enorm belastning på overkroppen, og de siste årene har styrketrening blitt en integrert og viktig del av treningsplanen til eliteløpere og mosjonister.Det nye laget Team SkiGo har en rekke sterke løpere med seg inn mot kommende sesong. Chris Jespersen, Arne Post og Johan Kjølstad er blant de mest kjente. Sistnevnte var med i spurten om Vasaloppseieren i år. Kjølstad som i en årrekke har vært på det norske sprintlandslaget har vært en av pionerene innenfor spesifikk styrketrening for skiløpere. Han blir sett på som en av de mest overkroppssterke løperne i verden. Til vinteren satser han tøft mot de store langløpene.Vi har prioritert styrketrening i hele oppkjøringsperioden. Vil også nevne at programmet også bestar av mye generell styrke av stabileringsmusklatur rundt skulderleddet. Jeg kombinerer slike øvelser med maks-styrke med vekter, sier Kjølstad som blant annet har vunnet VM-gull på sprintstafett til DN Aktiv.

Utgangsposisjon er armheving i redcord/slynge. Gå ned som en armheving og før armene kontrolert ut til sidene som på bilde. Før hendene så tilbake foran hodet og opp i armhevingsposisjon igjen. Kroppen skal være strak under øvelsen. Ikke full strekk på albue. Gjenta seks ganger. Juster høyde på slynger etter nivå. Desto nærmere bakken jo tyngre.Slynger i hoftehøyde, alt etter nivå. Heng etter slynger som kroppsheving med hode rett under slynge. Viktig å være strak/planke. Ta en kroppsheving for så å føre armene kontrollert ut til sidene og tilbake. Ikke full strekk på albue. Gjenta samme seks ganger.Slynger må være lave. Fest begge beina i slynge. Stå i armhevingposisjon. Gå så langt bak du klarer samtidig som du går ned på albuer som på bildet. Her kan man lett oppgradere ved å sprike med beina. Da blir det enda mer belastning for rygg.