Nærmere 80 luksusjakker ble tidlig torsdag morgen stjålet fra et nyåpnet kjøpesenter på Fornebu i Bærum. Det er snakk om rundt 80 jakker. Det er dyre jakker, sier operasjonsleder Jørgen Jakobsen til Dagbladet.Hendelsen skjedde i 06.30-tida torsdag morgen.Det har vært tre gjerningsmenn inne på et lager i det nye kjøpesenteret på Fornebu. Jakkene ble trolig tatt fra et lager tilknyttet butikken. Det er er mulig det har vært noen åpne dører, sier han. Det er snakk om blant annet Canada Goose-jakker, sier han.Luksusjakkene koster, per stykk, omlag 6-7 000 kroner, og skal ha blitt tatt fra butikken Ferner Jacobsens lager.Vi har gode spor, og har sett overvåkningsbilder og snakket med flere håndtverkere som så dem. De mener det er snakk om tre gjerningspersoner. Det var relativt mye å bære, sier han. Det var ingen spor etter at noen hadde brutt seg inn, så det kan være at noen dører har vært åpne, sier operasjonslederen.

I dommen mot 33-åringen heter det at han 27. september i fjor tok seg inn i lokalene til Ferner Jacobsen på Fornebu senter, og stjal 106 Canada Goose-jakker, og han er dømt til 120 dagers fengsel.Den 35 år gamle bergenseren har på sin side innrømmet at han fraktet mellom 80 og 90 Canada Goose-jakker fra et lager i Oslo til et lager i Drammen i desember i fjor, til tross for at han forsto at jakkene var utbytte av en straffbar handling, og han er dømt til 45 dagers fengsel. Vi kom på sporet av dem etter at en årvåken polititjenestemann i forbindelse med en trafikkontroll kjente igjen en av dem fra et overvåkningsbilde fra tyveriet, sier politiadvokat Helge Vigerust i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

Politiet fant ut at jakkene var fraktet videre fra lageret i Drammen, og gjemt på en hytte på en øy i Oslofjorden. Politiet fant jakkene etter at de fikk hjelp til å komme seg ut av et kystvaktskip. Begrenset befatning Både 35- og 33-åringen sitter fortsatt varetektsfengslet, siktet for drap på Simmons. Musikeren døde 9. februar i år på Ullevål sykehus i Oslo. Han falt om på en fest på et rom på Comfort Hotell Børsen i Oslo sentrum to dager tidligere. Nesten en måned senere ble de to mennene pågrepet, og siktet for ha drept ham. 35-åringen var sammen med Simmons på hotellet, og skal ha forklart at 25-åringen brått fikk et illebefinnende. De to drapssiktede mennene nekter straffskyld.Det ble først antatt at Simmons døde av hjertesvikt, før det ble avdekket at han kan ha blitt drept. Politiet ønsker ikke å kommentere hvordan det ble avslørt. Når unge mennesker dør tilsynelatende uforklarlig gjennomføres det rutinemessig en obduksjon.