Det er mange ulike planteoljer. De består av nærmest 100 prosent fett. De vanligste planteoljene vi bruker i matlaging; oliven-, solsikke-, raps-, soya— og maisolje inneholder i stor grad umettet fett (enumettet og flerumettet). Det flerumettede fettet består av de vegetabilske formene av omega-3- og omega-6-syrene.I dagens kosthold får vi i oss mer enn nok av omega-6-fettsyrer, derfor bør vi øke omega-3-inntaket. Fisk og sjømat er selvsagt den beste kilden, men valget av matolje kan også ha en betydning.Til tross for at solsikkeolje inneholder mer flerumettet fett enn rapsolje, er rapsoljen rikere på vegetabilsk omega-3. Solsikkeolje inneholder derimot litt mer mettet fett enn rapsoljen.Du har sikkert hørt at olivenolje er bra. Den inneholder 70-80 prosent enumettet fett (oljesyre).Denne omega-9-fettsyren er nemlig nesten like så effektiv som flerumettet fett til å senke det ugunstige LDL-kolesterolnivået i blodet når den erstatter mettet fett, for eksempel fra kjøtt og fet animalsk mat.Rapsolje olje inneholder 59 prosent av det samme fettet, mens solsikke inneholder «kun» 28 prosent.

Justwatch er enkel å sette opp. Du velger selv hvilke strømmetjenester du vil den skal søke igjennom, og søket kan filtreres etter sjanger, utgivelsesår, pris og ranking på Rotten Tomatoes og IMDb.Justwatch, som er tilgengelig i tretten land, er gratis og kan kjøres fra nettleseren. Den finnes som app til Ios og Android.De skal tjene penger ved å selge annonser til filmstudioene. Justwatch får i tillegg en provisjon når brukerne kjøper filmer og TV-serier på blant annet Itunes, forklarer Justwatch-grunnlegger David Croye.Den norske versjonen av Justwatch har i skrivende støtte for følgende åtte strømmetjenester: Netflix, Viaplay, C More, HBO Nordic, Apple Itunes, Google Play Movies, Microsoft Store og Mubi.Det betyr at blant annet NRK, TV 2 Sumo og Dplay mangler. Søke i TV-distributørenes filmtjenester og på Youtube kan du heller ikke, slik Filmgrail lar deg. Den norske søketjenesten som indekserer hele 18 strømmetjenester.Ifølge Croye har man NRK og TV 2 Sumo høyt på lista og planlegger å ha disse på plass i løpet av tredje eller fjerde kvartal.

En annen åpenbar mangel, er at den norske versjonen av Justwatch er engelskspråklig.Forklaringen til Justwatch er at undersøkelser viser at nordmenn og skandinaver flest både ser og søker etter filmer på engelsk. En litt lettvint løsning synes nå vi, og mener norsk burde vært en valgmulighet.Det burde også innlogging vært, slik at Justwatch kan synke lister og anbefalinger på tvers av hvilken enhet man bruker. En mulighet Justwatch angivelig tester ut i disse dager.Justwatch gir deg raskt og enkelt oversikt over innholdet i åtte tjenester, og filmer og TV-serier du vil se åpnes direkte i den aktuelle strømmetjenesten.Søkefilterne er enkle å justere, og du kan merke favorittinnhold til din egen spilleliste. Det er også enkelt å finne nytt og populært innhold. Vi savner dog mulighet for å legge inn brukerkommentarer.Justwatch mangler også enn så lenge muligheten til å søke i populære norske stømmetjenester som nettspilleren til Nrk, TV 2 Sumo og Dplay, men skiller seg likevel ut fra ander internasjonale søketjenester som Yidio og tilsvarende på måten den lar brukerne søke i norske tjenester på.Det er derfor i første rekke norske Filmgrail, som i tillegg kan skilte med søk i de norske TV-tilbydernes strømmetjenester, Justwatch skal bryne seg på.Vi liker brukergrensesnittet og brukervennligheten til Justwatch, og får de på plass Nrk og co. blir dette et riktig så effektivt søkeverktøy. Justwatch er gratis og vel verdt et forsøk. Det er også Filmgrail.