Det påstås inte bara att det skett olaglig övervakning utan detta ska ha skett med Oslo som geografisk utgångspunkt, i vår statsadvokatregion, säger Maurud till Aftenposten.Övervakarnas lokaler låg till nyligen i en byggnad i anslutning till den amerikanska ambassaden.Maurud säger att olaglig övervakning kan vara brottsligt på många punkter, men det är inte säkert att ärendet är skäl nog att gå vidare med en fullständig utredning.

Han kan heller inte se vilket polisdistrik som i så fall skulle få i uppdrag att utreda spionhärvan.Nu hänger det på de redogörelser som politidirektoratet och PST ska lämna och huruvida de innehåller uppgifter som gör gällande att USA-spionerna agerat med de norska myndigheternas goda minne.Först då kan Oslos statsadvokatämbete avgöra vilket polisdistrik som eventuellt får uppdraget.USA:s ambassad tillbakavisar avslöjandet som «insinuationer» och «antaganden». Men säger sig vara beredda att samarbeta med norska myndigheter.– När det gäller insinuationerna och påståendena i TV2-nyheterna i onsdags kväll står vi redo att snabbt besvara alla frågor som norska myndigheter har i detta eller andra ärenden, säger ambassadens talesperson, Tim Moore.

St. Patrick’s Day närmar sig. En högtid som bland annat firas i USA. Några av traditionerna är att klä sig i grönt, bära treklöver och dricka öl.Naturligtvis så ville Donald Trump tjäna lite på högtiden och planerade därför att sälja gröna kepsar med guldtext där det stod «Make America great again». Men han lyckades inte riktigt göra det hela rätt, skriver Metroxpress.