Beordret ut Natt til 27. desember ringer vakt- sjefen i Dagbladet igjen. Det er bare å komme seg til Phuket. Det nærmer seg midnatt dagen etter katastrofen, og flyplassen i Phuket er overfylt av turister. I gangene ligger bandasjerte og skadde mennesker med øynene igjen. De sover i kø foran billettkontorene. De vil hjem. Bort fra marerittet verden ennå ikke har forstått omfanget av.Den svenske ambassaden har åpnet krisekontor på flyplassen.Canada Goose forhandlere oslo Jeg veksler et par ord med en ambassadesekretær før en eldre svensk mann hever stemmen.Nå avbrøt du samtalen, sier han iltert. Med en plastpose i hånda og skrubbsår på armer og bein ser han mer ut som en sommerlig kledd uteligger enn en juleturist i Thailand. Jeg trekker meg tilbake og lar ham snakke med ambassaden sin.

Jeg kommer fra Khao Lak, forteller han meg etterpå. Jeg har akkurat spurt ham om hva han har opplevd, siden han er så oppskrapet på kroppen.Det var forferdelig. Blod overalt, og massevis av lik flytende i vannet. Jeg har hatt utrolig flaks, fortsetter han. Det han forteller virker fjernt. Han sier det på en måte som gjør at jeg mistenker ham for å overdrive voldsomt.Morgenen etter forstår jeg plutselig hva han snakket om. Sammen med fotograf Robert Eik er jeg på vei til Khao Lak. Idet vi når kysten, ser vi hva slags krefter som har vært i sving. Bungalowene på stranda er mer eller mindre vasket over veien og opp i dalsiden. Jo lenger nord vi kommer,Canada Goose forhandlere oslo jo verre ser det ut. Knuste bungalower blir til knuste hotellkomplekser. Knuste personbiler blir til knuste busser og lastebiler. Vi ser ikke en gang havet der vi kjører gjennom ødeleggelsene.

At bølgen var forferdelig, viste seg å være en mild overdrivelse.Morgenen etter sitter vi i frokostsalen på hotellet Thavorn Grand Plaza i Phuket by og venter. Vi har avtalt å bli med Morten Aanstad tilbake til hotellet Blue Village Pakarang i Khao Lak for å lete etter sønnen hans som er savnet. Robert og jeg var der dagen før, og skal guide dem ned til hotellet. Vår innleide sjåfør har fått beskjed om å plukke opp Morten og kameraten hans, politimannen Odd Asbjørn Johansen,Canada Goose forhandlere oslo på hotellet deres. Plutselig ringer mobiltelefonen min.