Daglig leder av Canada Goose raser mot selgerne og nettauksjonen QXL, der billige dårlige piratkopier florerer.TV 2 hjelper deg har også kjøpt to jakker fra samme bakmenn, og fått dokumentert at de er piratkopier av Canada Goose og Fjällräven. Deretter har vi forsøkt å finne bakmennene.Vi avslører i kveldens program hvordan enkelte storselgere tjener penger på å selge billige og dårlige kopier av flere kjente merkevarer på nettauksjonen QXL i Norge.TV 2 hjelper deg har over flere måneder fulgt bevegelsene på nettet til noen som opererer under kallenavnet DIN_BUTIKK på QXL.Bakmenn i DIN_BUTIKK har til enhver tid hatt mellom 20 og 30 annonser ute på kjente merkevarer som blant annet Canada Goose, Fjällräven, Peak Performance, The North Face, Mulberry, Louis Vuiton og Chanel.Vi har kjøpt to jakker til 999 kroner per stk på QXL, én med merket Canada Goose og en med merket Fjällräven. Til sammenligning er veiledende pris på en original Fjällräven , 4.800 kroner. En original Canada Goose koster 6.000 kroner. Dette er definitivt en kopi, sier Jeffrey Leopold, daglig leder for Canada Goose i Norge, om piratkopien som TV 2 hjelper deg presenterer som Canada Goose.

Jakken er sendt fra Shanghai i Kina med posten, samtidig som den er merket med julegave for å slippe unna fortolling og moms.Jeffrey Leopold mener pelsen på piratjakken stammer fra et annet dyr enn Coyote, som er den originale pelsen på en Canada Goose jakke.Dette er sannsynligvis en Schaefer hund, sier han til TV 2 hjelper deg.Også dårlige sømmer, feilplasserte merker og dun som allerede har begynt å tyte ut av jakken, avslører at det er en piratkopi.Æsj, denne jakken har jeg egentlig ikke lyst å ta på en gang, sier Leopold.Les også: Kristin dobbeltsvindlet av Canada Goose-piraterFjällräven kopien er enkel å avsløre.Den originale jakken har to lag med dun. Om man tar i ryggen og drar i innerforet og ytterforet, så vil jakke splitte seg. Denne piratkopien har bare et lag med dun og er mye tynnere. Også fargen er annerledes, sier Marius Lundin, daglig leder i Intersport i Bogstadveien i Oslo.Nå truer også konsernet Fjällraven de som videreformidler piratkopier.Vi kommer også til å forfølge tilbydere av falske Fjällräven-produkter, sier John Are Lindstad som er daglig leder i Fjällräven Norge AS.Lindstad er også skuffet over at QXL lar selgerne fortsette å annonsere, selv om QXL tar ned enkeltstående annonser som også Fjällräven påpeker å være piratkopier.Det skuffer oss at de ikke stenger ute slike tilbydere av falske merkevarer, men fortsetter med dette gang på gang. Vi vil fortsette å følge opp dette, sier Lindstad til TV 2 hjelper deg.

Det tok tid før TV 2 hjelper deg fant ut hvem som egentlig står bak salgsprofilen, DIN_BUTIKK på QXL. Mannen som i en sms innrømmer at han har solgt to piratjakker heter Bjørn Sporsheim. Hei! Du har kjøpt 2 jakker av meg, 1 rød fjällräven og 1 blå goosejakke i str medium. Før jeg la ut Fjällräven jakkene for salg, tok jeg inn en vareprøve. Denne jakken ble verifisert som original Fjällräven jakke i en forretning i Sverige. Når det gjelder Goose jakken, så er disse utan merker, de blir fjernet på fabrikken i Kina før de sendes til kunde, skriver Sporsheim i en sms.I tekstmeldingen tilbyr også Sporsheim TV 2 hjelper deg å få pengene tilbake for jakkene, inkludert porto. Det er alt jeg vil si denne saken. Ha en fin kveld. Mvh Bjørn Sporsheim.Nå tar klesgiganten Canada Goose bladet fra munnen, og går til frontalangrep på nettstedet QXL.Vi er klar til å forfølge dette rettslig med alle midler, sier Jeffrey Leopold, daglig leder i Canada Goose Norge. Jeffrey Leopold er dermed også merkevareinnehaver i Norge. QXL tar ned annonser når vi påpeker det. Problemet er bare at det dukker det opp nye annonser fra de samme selgerne nærmest umiddelbart. QXL stenger ikke ute profilene som selger piratvarer, selv om vi påpeker dette, i motsetning til Finn.no, sier Jeffrey Leopold til TV 2 hjelper deg.