Leopold understreker at Canada Goose-jakkene i sin helhet blir produsert i Canada, og sier Canada Goose har et sterkt fokus på bevaring og bærekraft.Ironisk nok er vi ett av få selskaper som faktisk følger de strenge retningslinjene nettopp på dette området, hevder han.Leopold har fulgt Facebook-debatten i kjølvannet av RBs reportasje om ungdom som kjøper dyre merkeklær. Han mener det er mange unøyaktigheter her, og viser til selskapets nettsider for mer nøyaktig informasjon.Canada Goose sier de bruker pels i jakkekragene fordi det beskytter best mot kulde, og viser til at de følger kanadiske lover og retningslinjer på området og kun kjøper pels fra sertifiserte fangstmenn og aldri fra pelsoppdrettere.«Canada er verdensleder når det gjelder humane fangstmetoder,» heter det på nettsiden.

Få eller ingen skader Pelsen kommer fra coyote (prærieulv), som ifølge selskapet blir sett på som en plage flere steder i det nordlige Amerika fordi den angriper husdyr, utrydningstruede arter, kjæledyr og tidvis også mennesker. Vi støtter de innfødte i Canada som har hundreårige tradisjoner på dette området. Fangst av dyr med moderne fotsakser gir små eller ingen skader. Gammeldagse fotsakser med ståltenner er i dag bare å finne på museum, sier Jeffrey Leopold.Han sier fellene som brukes til å fange prærieulv, er de samme som brukes når man skal fange og forflytte eksempelvis ulv og gaupe på trygt vis.I over et år ønsket Emilie Svarthaugen (14) seg Canada Goose-jakke. For tre uker siden kjøpte endelig mamma Linda Soares jakka til 5.600 kroner. Emilie selv bidro med en tusenlapp av egne oppsparte penger.

Det er en fornøyd fjortenåring som går rundt på Strømmen storsenter i ny jakke med pelskant og dunfyll.Vi hadde en stor diskusjon hjemme da jeg fortalte at jeg ønsket meg den. Mamma var først helt imot det, forteller Emilie.Moren Linda Soares forteller at hun synes det var galskap og helt uaktuelt å gi datteren en slik jakke fordi «alle andre hadde det».Canada Goose expedition parka Et år etter ønsket Emilie seg fortsatt jakka og mor ga etter.Det som var avgjørende var at Emilie er pengebevisst og sjelden kjøper merkeklær. I tillegg visste jeg at hun virkelig ønsket seg den jakka, forteller mamma Linda Soares. Som også legger til at dersom det hadde vært et jevnt mas etter dyre merkeklær, så hadde ikke jakkekjøpet blitt til.