Designeren bak dunjakkene er amerikanske Harrye Miller som i utgangspunktet jobbet som grafisk designer. Han slo seg sammen med japanske Rick Osoe og sammen reiste til Japan for å finne inspirasjon i byen Hokkaido.Resultatet ble Kejo-jakkene med emblemer som verdenskart og solnedgang på ermene og ryggen.

Jakkene har vært superpopulære blant ungdom på beste vestkant i Oslo de siste vinterne – så de er selvsagt både utskjelt og elsket når det gjelder design og merke. De selger fremdeles godt, men hypen jakkene hadde for et par år siden er over.

Hvert år kjøper vi nordmenn falske merkevarer for store summer. Det er spesielt i forbindelse med sydenferier at vi lar oss friste. Å komme hjem med det som ser ut som en Louis Vuitton-veske til noen hundrelapper kan jo være gøy. I alle fall så lenge det er fullt lovlig å ta med seg slike falske produkter.

Taperne er selvsagt produsentene bak de ekte varene. Men at store motehus som Louis Vuitton taper noen kroner er neppe det som tærer mest på samvittigheten til folk flest. Det er imidlertid flere grunner til å styre unna kopiene.

Man sparer kanskje noen kroner, men man får et falsk produkt av en helt annen kvalitet, som har blitt produsert under dårlige forhold, sier Christoffer Vedal, advokatfullmektig og leder Norsk forening mot piratkopier (NACG) til Nettavisen.