I flere nettbutikker selges det falske Canada Goose-jakker. Canada Goose har tidligere sagt til TV2 hjelper deg at piratjakkene har pels fra hund, sannsynligvis schæfer. Dyrevernalliansen har på oppdrag fra TV2 hjelper deg analysert deg pelsen og resultatene viser at pelsen er fra mårhund, ikke schæfer.

Det er mer vanlig med oppdrett av mårhund enn av schæferhund. Derfor er vi i Dyrevernalliansen ikke veldig overrasket over resultatene. Derimot er vi overrasket over at Canada Goose satte fram påstander som var feilaktig, sier Hilde Valbjørn Hagelin i Dyrevernalliansen.

Hun forteller at både mårhund og coyote, som Canada Goose selv bruker, er nære slektninger av hunden. De er ifølge Dyrevernalliansen så like at man med det blotte øye nesten ikke klarer å se forskjell på hundepels og pels fra coyote eller mårhund.

Coyote blir ofte fanget med fotsaks. Her kan dyrene bli liggende i opptil flere døgn med labben i fella. Noen dyr gnager av seg beinet for å komme løs. Det er slike metoder Canada Goose i praksis forsvarer. De falske jakkene med pels fra mårhund er ikke bedre. Vi vet at det drives stort oppdrett av mårhund i Kina. Samtidig har vi sjokkerende eksempler på at pelsdyr i Kina er blitt flådd levende, opplyser Hagelin til Nettavisen.