Royal Botanic Gardens, heter egentlig denne perlen av en hage, som absolutt må sees dersom du liker planter og blomster. På folkemunne kalles den Kew Gardens, og den ligger i Kew, like ved Richmond, like sør for London. En kort togtur fra London sentrum, og du befinner deg i en grønn oase full av vakre blomster, sjeldne planter, fisker og fugler.Så flott er denne hagen, at den står på Unescos verdensarvliste. Hagen er 1.200 mål stor, og består av flere deler. Her er et gedigent palmehus, et drivhus med sjeldne kaktuser, et med vannplanter, fisk og andre eksotiske ferskvansskapninger, en «sansehage», der det er lagt vekt på dufter og farger, formell hage, rosehage, japansk hage.Det er umulig å få sett hele hagen på ett besøk, så her gjelder det å velge hva du vil se.

Nytt av året er at publikum kan komme inn og se Kew Palace, som aldri før har vært åpent for publikum. Palasset, som er ganske lite, ble bygget i hollandsk stil i 1631, og ble kjøpt av kong George III i 1781. Kongefamilien likte seg så godt i huset at de etterhvert flyttet hit. En rundtur gjennom huset forteller historien om beboerne, og huset er satt i stand slik det så ut da de kongelige bodde der.Like sør for Kew Gardens ligger Richmond, den fasjonable småbyen der mange kjendiser og andre velstående har slått seg ned. Ikke så rart, for Richmond er en særdeles vakker småby, der den ligger ved Themsen. Hit drar du når været er bra, og da kaprer du et bord i solen på en av pubene ved elvebredden. Der kan du sitte og se på livet, mens du tar et glass hvitvin eller en øl, og kanskje en matbit.

Føler du for å bevege deg, kan du ta en rusletur langs Themsen (du kan faktisk gå hele veien inn til London, men det tar to-tre timer). Alternativt går du til Richmond Park, som ligger i utkanten av Richmond. Parken er et gedigent friområde på over 10.000 mål, som ble opprettet i 1637 av kong Charles I. Dette var hans private jaktmarker, og den dag i dag bor det hjort i parken. Richmond Park er et populært friområde for alle som bor rundt parken, og også for londonere som tar en dagstur ut for å oppleve litt natur. Her vandres, jogges og sykles det. Folk arrangerer lunsj på gresset, flyr drager, soler seg osv.