Karianne Engebretsen (39 år) er gift og mamma til to gutter. Hun bor i Ski og jobber som lærer. Målet hennes er en strammere kropp og et kosthold som det går an å leve med over tid. No pain, no gain!  I mange år, ja, faktisk helt fram til i fjor vår, aksepterte Karianne Engebretsen det engelske ordtaket som en vedtatt sannhet. Blodsmak i kjeften på joggetur, hårete treningsmål og et rigid kosthold drømmekroppen krever da slit og sultfølelse, tenkte hun.Tobarnsmoren fra Ski har alltid vært glad i å trene, og vekten har holdt seg relativt stabil i mange år. Men å finne et kosthold det går an å leve med over tid? Den koden hadde hun aldri helt klarte å knekke.

Jeg har aldri vært en jojo-slanker, men livsstilen min har vært jojo-preget. Før kunne jeg veksle mellom perioder med 5–6 treningsøkter i uken og et kosthold som besto av torsk og brokkoli, til perioder der jeg hadde frislipp på alt og droppet trening, forteller hun.Kom det en ny trenings- eller kostholdstrend, kastet Karianne seg gjerne på den. Lavkarbo, steinalderdietten, periodisk fasting; hun har prøvd dem alle og flere til. Frokost spiste hun aldri, og kostholdet for øvrig besto av minimalt med karbohydrater. Ofte lagde hun seg egne varianter av familiemiddagene.

Før følte jeg meg alltid fysen utover ettermiddagen og kvelden. Det var ofte en kamp for å stå imot søtsuget. Når man har det sånn, klarer man ikke å leve med det samme kostholdet over tid, forklarer hun. For en tid tilbake opplevde Karianne at begge foreldrene hennes ble alvorlig syke og døde med to års mellomrom.  Jeg følte at jeg måtte legge meg selv og mine behov litt til siden og hadde fullt fokus på dem rundt meg, forteller hun.Da livet etter hvert gikk tilbake til sine vante rutiner, kjente Karianne at det endelig var tid til å tenke på seg selv.