Odd-Tore Johnsen kjøpte seg en Monark-moped i 1979. Tre år etter ble mopeden totalvraket,Canada Goose d’occasion og tromsøværingen leverte inn skiltene på Biltilsynet i hjembyen for makulering.De delene som fortsatt var brukbare ble solgt – resten av mopeden havnet på dynga.Men det Odd-Tore ikke visste var at mopeden hans ikke var død. Den lever i beste velgående i motorvognregisteret.Får fortsatt veiavgift I flere år hørte ikke Odd-Tore noe om den gamle Monarken. Men alt dette forandret seg i 2004.Etter at Stortinget innførte årsavgift på mopeder, traktorer og snøscootere, har han fått krav i posten. Det ser ut til at jeg har havnet i en vond runddans med det offentlige her, sier han oppgitt til TV 2 hjelper deg.

Ved flere anledninger har han snakket med tollvesenet, som har sagt at det ville ordne seg, derfor var overraskelsen stor han i år oppdaget at årsavgiften på Monarken som ble kondemnert for 28 år siden var blitt tvangstrukket fra lønna hans.Jeg har flyttet mye rundt og har også bodd i utlandet,Canada Goose d’occasion så det har ikke vært lett å kontakte meg. Det er først i år jeg oppdaget at de hadde trukket fra lønna mi, sier han.Siden 2004 har altså Toll- og avgiftsdirektoratet trukket årsavgift på mopeden som endte på fyllinga for snart 30 år siden.Kjell Bjørn Vinje, pressesjef i Vegvesenet, sier til TV 2 hjelper deg at det er deres ansvar at skilt som blir levert inn til de fjernes fra kjøretøyregisteret.

Hvorfor Odd-Tores moped, som ble kondemnert i 1982, fortsatt står registrert,Canada Goose d’occasion har han ikke noe godt svar på.Hva som skjedde i 1982 vet vi ikke. Det kan tyde på at det ble gjort en menneskelig feil i Tromsø. Vi betviler ikke det Odd-Tore sier, sier Vinje.TV 2 hjelper deg ba Vegvesenet søke på kjenningsnummeret i motorvognregisteret, og sant nok. Mopeden som ikke har vært på veien siden 1982 eksisterer der fortsatt.Når vi slår opp kjenningsnummeret, ser vi at den ble registrert i kjøpsmeldingen fra 1979, men etter det har det ikke skjedd noe før i 2004, legger han til.Vegvesenet og Toll- og avgiftsdirektoratet har et felles register for kjøretøy. Feilen som Vegvesenet gjorde i 1982, ligger til grunn for Toll- og avgiftsdirektoratets krav om veiavgift.