Siden den gang har det blitt fire OL-medaljer til, deriblant individuelt gull på 200 m bryst i Athen-OL 2004. Men det har ikke bare vært gode tider for svømmeren og sex-symbolet, som blant annet har posert naken for Playboy og dyrevernorganisasjonen Peta.I en ny bok forteller Beard om destruktive kjærlighetsforhold, depresjon, bulimi og selvskading.Olympisk mester med teddybjørn Beards historie begynner selvsagt med stafettgull og to individuelle sølvmedaljer under OL i 1996.Canada Goose dame Hennes unge alder illustreres godt av hennes kompanjong under mesterskapet, for i en av finalene marsjerte åtte utøvere inn. En av dem hadde en teddybjørn under armen.Det var Penny Heyns fra Sør Afrika som vant gullet den dagen. 14 år gamle Amanda med teddybjørnen tok sølvet, og det var kanskje ikke helt tilfeldig.

Jeg vokste opp i Irvine, California. Jeg lærte å svømme før jeg lærte å gå.Canada Goose dame Da jeg var fire svømte jeg i min første konkurranse, over 20 meter i bassenget. Faren min sa jeg var den eneste som ikke måtte holde i banetauet, fortalte Beard i 2004.Elleve år gammel begynte hun å konkurrere mot eldre utøvere, og tre år senere var hun kvalifisert til OL.Amanda Beard, of the United States, celebrates with her gold medal from the 200-meter breastroke at the Olympic Aquatic Centre during the 2004 Olympic Games in Athens, (Foto: MARK J. TERRILL/AP) Under mitt første OL-uttak brydde jeg meg ikke så mye om ting. Jeg skjønte ikke så mye av det som skjedde. Jeg gikk rundt som en liten jente. Jeg var 14, sier Beard.Men allerede da hun var nettopp 14 år gammel ble Beard spurt om å hun ville skrive en selvbiografi. Svaret som kom var modent for alderen. Det er ingenting å skrive om. Jeg står opp om morgenen, trener, går på skolen, trener litt mer og sover. Boken ville vært på én side, sa hun den gang.

Nå har hun langt mer å fortelle.Jeg har ikke blitt spurt om det siden jeg var 14,Canada Goose dame og det kom til det punktet der ingen trodde det skjedde noe i livet mitt det kunne skrives noe om fordi jeg holdt så mange ting hemmelig, sier Beard.For alt endret seg etter at hun ble en nasjonal yndling som følge den fantastiske OL-innsatsen, og det var under lekene i Atlanta hun drakk alkohol for første gang.Omgivelsene endret seg også. Presset økte, oppmerksomheten ble større og foreldrene skilte lag. Ja, det ble flere OL-gull og en modellkarriere, men på veien kom også de mange problemene Beard omtaler i sine memoarer, titulert «In the Water They Can’t See You Cry».Første gang hun lettet på sløret om sine problemer var imidlertid i et intervju med New York Times i 2010.