President Andreas Sagvang i hovedrussestyret i Trøndelag presiserer at han ikke selv har tatt initiativet til å få Club 4 Shop inn som en egen programpost under årets russefeiring. Andre, deriblant arrangementsansvarlig og innehaver av Partybaren i Fjordgata, der programmet for sexdagen skal foregå, Per-Erik Nilsen, har vært blant pådriverne. Vi vurderte også Kondomeriet, men tilbudet fra Club 4 Shop var bedre, sier Sagvang, som ikke har noen motforestillinger mot å invitere Club 4 Shop til en uskyldig kveld sammen med årets russejenter.
Ulike former for sex hører også i år med blant forslagene til knuteregler for russen. Årets knuteregler, hundre til sammen, blir endelig vedtatt til uken. Også alkohol har fått en vesentlig plass.
Budsjettet til en vanlig trondheimsruss snakker ingen særlig høyt om. Men ved Gerhard Schønings skole i går var det flere som antydet at fire-fem tusen kroner antagelig går med til den drøyt to uker lange feiringen fram mot 17. mai.

Russegøy. Russestyret ved Gerhard Schøning videregående skole orienterer både om Club 4 og andre programinnslag under årets russefeiring. Fra venstre: Mathias Luick, Eli Husjord, Ingeborg Moe og Kristin Sandstad.Sexleketøy og stripping. Faksimilen viser et utdrag av russens program frem mot nasjonaldagen.Siste nytt. En representant fra Club 4 Shop skal demonstrere siste nytt fra sexleketøysbransjen under møtet med russejentene 13. mai.Stripperen blir en av Norges beste, fastslår Tom Ketil Krogstad i Club 4 Shop. I utgangspunktet ønsket han selv å delta på demonstrasjonen, men arrangøren presiserer at Krogstad ikke skal være til stede denne kvelden. I stedet har man bedt om at en kvinnelig representant for Club 4 Shop gjennomfører dette.

Hva skal demonstreres? Kondomer er viktig i en sammenheng som dette. I tillegg skal vi demonstrere en flunkende ny tunge-vibrator. «French kiss», glidemiddel med smak, kan det også være morsomt for russen å prøve, tror Krogstad.I tillegg blir flere rene morosaker som tåteflasker med pupper og peniser, samt siste nytt i undertøy og badetøy tatt med.  Med det samme jeg så programmet for «sexdagen» reagerte jeg negativt, forteller Husjord. Men etter å ha drøftet programinnslaget med representanter for hovedrussestyret, er hun mindre kritisk.
Dette er først og fremst en fnisekveld for jenter, sier Husjord, som presiserer at hun ikke selv har noe ønske om å oppleve innslaget fra Club 4 Shop. Mariann Olsen i hovedrussestyret forsvarer også sexdagen: Vi må ha lov til å le litt også – selv om temaet kan være alvorlig nok, sier Olsen. Er det ikke mulig å være russ uten å ha sex?Jo da, men overfor dem som velger å ha sex synes vi det er viktig å informere om hvordan de kan ha mest mulig sikker sex, sier Olsen (bildet). Enkelte av jentene i Schøning-russestyret opplyser at de ser frem til en jentekveld med demonstrasjoner av nyeste nytt i sexleketøy. Med på arrangementet, som er lukket for russegutter, blir også en mannlig stripper.