«Dette er sjørøver-Anders. I dag kom han i barnehagen på sjlrøverfest, kry som gå, klar for å jakge skatter».Slik begynner Facebook-innlegget til faren Bjørnar Boldvik, som i skrivende stund har blitt delt over 3000 ganger, og likt i overkant av 10 000.Historien Bjørnar forteller er imidlertid ikke en lykkelig historie om en liten gutt som gikk til barnehagen i sjørøverkostyme og kom hjem igjen med alle verdens skatter. Det ender nemlig på en helt annen måte.«Ivrid og med et fast grep om meg rev han meg med seg fra porten og inn når han så de andre sjørøverne løpe rundt så piratballongene spratt. Grepet hans om hånden min ble imidlertid merkbart hardere og mer søkende når en av mange flere hundrekroners-oppkledde Kaptein Sabeltannene stoppet foran ham, sperret opp øynene, pekte og utbrøt «Du er en rar og stygg pirat!»».Deretter skal nestemann ha hevet seg på, og blant annet påpekt at Anders ikke engang hadde et sverd. Det får Bjørnar til å tenke over kjøpepresset foreldre og barn omgir seg med.«Jeg er fullstendig klar over at barn er stygge med hverandre», påpeker Bjørnar, men her mener han at episoden kan peke mot noe som er mye større.«Det er ikke rart det blir iProblemer rundt ballkjoler, limousintransport til avslutningsfester og Canada Goose-skoleuniformer. Problemet er der fordi noen med rette er engstelige for at andre skal peke og le», skriver han.«Folkeskikk er ikke et fag på skolen. Det begynner dag 1, du er læreren og det er en kontinuerlig øvelse i holdninger. Det er slett ikke sikkert jeg er en konstruktiv og god vikar for deg i kampens hete, selv om jeg prøver hardt», avslutter småbarnsfaren.

Sandra Borch har måtte tåle mye kritikk for sitt standpunkt i debatten om felling av ulv i Norge.Nå har hun lagt ut bilde på facebook av seg selv pakket inn i en ulvepels, skriver Nordlys. Jeg gjør det litt for å provosere, og gir blaffen i om noen reagerer på at jeg ikler meg ulvepels.Jeg går med pelsen hvis jeg føler for å gjøre det, slår Borch fast, og legger til: Her må man skille mellom sak og person. Debatten om ulv i Norge er viktig, og det blir veldig galt når jeg må tåle beskyldinger som går på min person.Det hjelper kanskje ikke å kle på seg en død ulv da?Det er ikke forbudt å gå med pels i Norge. Hvem som helst kan ta seg en tur ned Karl Johan i Oslo og få bekreftet at pels er et svært populært plagg for mange damer. Pels er veldig bra å gå med når det er bitende kaldt, som det har vært lenge nå. Jeg var i Trøndelag sist helg og erfarte at den holdt kulda unna på lang avstand.

Den er av svært god kvalitet, noe som forteller meg at dyret ikke har lidd. Noe annet er det med dem som går rundt med Canada Goose-jakkene. Her ligger det en mye mer dramatisk historie bak.Men det er det ingen som bryr seg om.Siri Martinsen, leder i dyrevernorganisasjonen NOAH, mener Borchs holdning til ulv og pelsdyroppdrett er etisk uakseptabelt.Dette utspillet er ganske forutsigbart fra en politiker som så sterkt går inn for felling av ulv og pelsdyrutnyttelse, med all lidelse det påfører dyrene. Hun gjør dette helt klart for å provosere, men jeg er ganske sikker på at det ikke endrer holdningen til stor deler av befolkningen i Norge som sier nei til jakt på ulv og som er kritisk til pels.