Det er imidlertid viktig at det er tørt på loftet om du velger dette til oppbevaring; for om dundynene blir fuktige kan de mugne. Er du usikker, anbefaler vi at du legger dem i en bod eller et skap.Du bør heller ikke ta dynen rett fra sengen og ned i posen, før du stuer den bort. Rist den godt, og heng den til lufting. Aller helst ute på dagtid om det er tørt. Er det minusgrader er det en ekstra bonus, så får du tatt livet av husstøvmidd i samme slengen.Ifølge Jacobsen holder det å lufte, du må du ikke vaske dynen før du legger den bort, ved normal bruk. Som hovedregel anbefaler de fleste produsentene at du vasker dynen minst en gang i året, og for mange vil det være mer naturlig å vaske den før man tar den i bruk igjen, enn før man stuer den bort.

Bytter du dyner, er det ikke sikkert du trenger å vaske dem hvert år. Er du allergisk mot husstøvmidd, bør du imidlertid vaske dem langt oftere; da er anbefalingen å vaske dynen opp til fire ganger per år.Er det lenge siden du har vasket vinterdynen din, er det kanskje greit å vaske den nå før du tar den i bruk igjen? Du bør også lufte den godt før du tar den i bruk for vinteren.Hovedgrunnen til at du bør vaske dynene er for å bli kvitt husstøvmidd.Det er kun én måte å drepe husstøvmiddene på – og det er ved å vaske dynen. Dynen tar også opp fuktighet fra kroppen, og derfor bør den også luftes og tørkes ute innimellom. På denne måten unngår man at dunene i dynen klapper sammen, sier Søren Nissen, dyneinnkjøper i Jysk i en pressemelding.

Canada Goose anbefaler på sin side kjemisk rensing for dundyner og -puter, men du kan også ta dem i maskinen. Vasker du i maskin, må du passe på kapasiteten. Maskinen må helst tåle minst sju kilo – og du bør også ha tilgang til tørketrommel.Dyner og puter må tørketromles med et par tennisballer, og det er viktig at man tar ut og rister produktene, slik at eventuelle dunklumper løser seg opp under og mellom tørkesyklusene, sier Jacobsen.