I de nevnte betingelsene i de ferske Canada Goose-annonsene fremgår det at «premiens brand, sponsorer og andre selskaper nevnt i undersøkelsen ikke har noe å gjøre med oppbyggelse av undersøkelsen, teknisk utvikling, konkurransen eller annet».Det fremgår også at det søkes «én produkttester pr. produkt», men ikke hvor mange produkter det er snakk om.Det står videre at man automatisk blir påmeldt seks «nyhetsbrev» innen en rekke «kategorier». Nyhetsbrevene vil bli sendt ut av aktører som Tilbudsgaven.net, Billigzonen.eu, KanonMail.net, gullepost.com og 13 andre tilsynelatende nettbaserte selskaper. De vil omhandle alt fra lån, til «fordelsklubber», til mote og skjønnhet.I tillegg til dette aksepterer man «flere spennende tilbud og nyhetsbrev» fra kjente selskaper, blant annet profilerte skandinaviske mediehus.

 Ikke kontakt Canada GooseI annonsen understrekes det at man ikke må kontakte «premiens brand» direkte, men at alle henvendelser skal rettes til Orville Media AS i København.Gisle Hannemyhr er klar i sin beskrivelse av det danske selskapet: Jeg synes det de driver med er uetisk og villedende, i tillegg til at det er et misbruk av seriøse selskaper som Canada Goose, sier IT-professoren. Etter min mening er disse ordningene gjennomført av useriøse banditter.Hannemyr understreker at han ikke er jurist og derfor ikke kan si noe om det Orville driver med er ulovlig, ettersom selskapet helt nederst i reklamene gjerne skriver at de ikke er forbundet med det aktuelle selskapet. De balanserer hårfint på grensen ved at de oppgir dette i annonsene. Det som overrasker meg er at andre seriøse selskaper fortsatt kjøper dette selskapets tjenester.

Han legger til at det er vanskelig å få oversikt over hvor mange slike selskaper som finnes fordi mange av dem gjerne opererer med flere navn og i flere forskjellige land. Det eneste vi kan gjøre er å oppfordre seriøse selskaper om å ikke benytte dem. Misbruk av personopplysninger er et voksende problem og det kommer ikke til å bli mindre uten at seriøse selskaper snur seg vekk fra dem som holder på slik som dette, sier Hannemyr til E24.Longyearbyen på Svalbard er eneste norske by som kan tilby taxfrihandel selv til nordmenn. Her kan du nyte godt av alkoholvarer og sigaretter til taxfripriser.Dette betyr imidlertid også at du som har vært på Svalbard og skal tilbake til fastlands-Norge, må belage deg på en tur innom tollen. På vei fra Svalbard til Oslo, må alle av flyet – og nordmenn med endeholdeplass i Norge må ta med all bagasje gjennom tollen i Tromsø.