Trekløveret La Turque, La Landonne og La Mouline fremkaller stjerner i øynene på enhver vinconnoisseur. De utgjør for mange essensen av syrah og Côte Rôtie i Nord-Rhône. Med en svært begrenset produksjon og astronomiske priser er disse berømte vinene nærmest som utilgjengelige å regne for de aller fleste av oss. Men faktisk så er de rimeligere i Norge enn nærmest noen annet sted i verden. I tillegg finnes modnere utgaver av vinene i årganger som 2002 og 2004 på spesialpolet på Aker Brygge til henholdsvis 1278 og 1615 kroner. Berømt trekløver. Det hele begynte i 1966 da Marcel og Etienne lanserte La Mouline, av de tre er alltid denne den mest elegante og feminine, smiler Philippe. Den blir laget på 89 prosent syrah og 11 prosent viognier, og det totale vinmarksarealet er på bare en hektar, noe som resulterer i en total produksjon på 5000 flasker i året.

La Turque ble lansert så sent som i 1985 og skapte nærmest hysteri blant vinsamlere verden over, som tilbød alt fra helikopter til båter for å få noen flasker med de dyrebare dråpene. Vinmarken er relativt ung og befinner seg i Côte Brune, med en imponerende helning på mellom 60–70 grader og en total størrelse på litt under en hektar. La Turque er laget på 93 prosent syrah supplert med syv prosent viognier og fremstår alltid som mer kraftig enn La Mouline. Den årlige produksjon ligger på beskjedne 5000 flasker.La Landonne er laget på hundre prosent syrahdruer og kan i gode år fint lagres i opp mot 40 år.2011-årgangen av Guigals toppcuvéer fremstår som mer åpne og tilgjengelig enn på flere år. Eikebruken er blitt mer elegant og integrert de siste årene, og terroiret og frukten får stå mer på egne ben etter at Philippe Guigal overtok etter sin far.

Som både negociant og vinprodusent med leveringsavtale med over 850 drueprodusenter, er familien Guigal blitt en av de aller største aktørene i Rhône. I alt fra deres enkle Côtes-du-Rhône til La Turque er det en gjennomgående signatur og imponerende kvalitet som år etter år holdes stabil. Men det har ikke blitt sånn uten hardt arbeid.Grunnleggeren Etienne Guigal var bare tolv år da han hadde sin første arbeidsdag i vinbransjen, året var 1931 og Etienne var nettopp flyttet til den lille landsbyen Ampuis.Farens tidlige død resulterte i at Etienne måtte begynne å jobbe allerede i ung alder. Etter noen år hos vinprodusenten Vidal-Fleury ble Etienne forfremmet til vinmaker og senere sjefsvinmaker. Hans liden- skap for jord, natur og planter skulle endelig gi resultater, viste det seg. Etter femten år startet Etienne sitt eget vineri, under navnet Est. Guigal. Det skulle bli 67 innhøstinger for Etienne før han gav seg som vinmaker på heltid.