FLY fikk også i gang pulsen til den steinrike mannen. Han startet sitt eget selskap, Hughes Aircraft, ble flybygger og snart «Den raskeste mannen i Universet».I 1937 satte han ny verdensrekord, han brukte 7 timer og 28 minutter (og 25 sekunder) på å fly fra Los Angeles til New York. Året etter havnet han igjen på forsidene, jorda rundt på 91 timer.Flyelskeren spanderte millioner av dollar på flyutvikling, mest fordi han var så opptatt av dette selv.På en eksperimentell flytur i 1946 førte Hughes selv flyet XF-11. Han skulle til Los Angeles for å vise fram det nye flyet. En oljelekkasje tvang en av propellene i revers. Hughes forsøkte å redde flyet ved å lande på en golfbane. Men bare sekunder før han skulle lande, mistet flymaskinen høyde og krasjlandet i Beverly Hills.

Tre hus gikk med, en bensintank eksploderte, et hus ble satt i brann og dessuten de omkringliggende områdene. Hughes lå for døden ved siden av det brennede flyet. I siste liten ble han reddet av en stabssersjant fra marinen som tilfeldigvis var i nærheten.HAN BLE MERKET FOR LIVET. Seks ribbein var brukket, kragebeinet var knust og han hadde fått tredjegrads forbrenning flere steder på kroppen, noe som skulle følge ham resten av livet.Barten, som ble hans varemerke, hadde han for å skjule arr etter ulykken. Verre var smertene, som han fikk foreskrevet store mengder kodein og morfin for. Mange mener det var her det store forbruket av dop startet.MEN ENNÅ KUNNE HAN IKKE AVSKRIVES. Hughes ville bidra til den amerikanske krigsinnsatsen, og satte i gang byggingen av et fly som fikk navnet Spruce Goose. Den store «flybåten» skulle egentlig brukes til å frakte tropper og materiell over Atlanteren.

På grunn av krigen, ga ikke myndighetene ham lov til å bruke metall, så storparten ble bygget i bjørk på eiendommen hans i California. Det kom aldri i bruk.33 år etter krigen betalte Hughes over en million dollar i året for å ha flyet klart til å ta av til enhver tid. Men det ble bare flydd en eneste gang, og da med Hughes selv bak spakene. Han måtte bevise overfor en skeptisk granskingskommisjon at der virkelig fungerte å få en slik koloss opp i lufta.Siden har det stått utstilt. I dag kan du se det på Evergreen Aviation Museum i Oregon. Filmen The Aviator slutter også her. Fortsatt i rampelyset, gal, omgitt av slående vakre skuespillere, har regissør Martin Scorcese valgt å sette strek i 1946.EN 50-TALLSBEIB. I 1957 giftet Hughes seg med Jean Peters. Det var ikke vellykket. De bodde atskilt i mange år før de skilte seg, men hun var likevel en av de få han ikke snakket nedsettende om selv om det på denne tida gikk nedenom med den gamle playboyen, som utviklet symptomer på tvangsnevrose.