Det dreier seg om små detaljendringer som ny grill med krom og pianolakk, «haifinne»-antenne i stedet for den gammeldagse «pisken», og ekte LED-baklys med 3D-effekt og renere design.Det er altså først når man er inne i bilen at endringene virkelig blir merkbare. Generelt er det blitt utført en forbedring av interiøret med mer polstring, de allerede nevnte bedre setene med nye trekk, nye og polstrede dørsider, og et nytt, noe tykkere ratt trukket i skinn, som blant annet er mer grepsvennlig.Kvalitetsinntrykket, som allerede da modellen kom i 2010 var et stort sprang fremover i forhold til forgjengeren, er nå etter vår mening fullt på høyde med europeerne og bedre enn de fleste japanerne.Kia har imiderltid villet dra kvalitetsforbedringene lenger enn som så, og har tatt tak i både kjøreegenskaper og komfort for å forbedre kjøreopplevelsen, noe vi kan bekrefte har gitt resultater.

Det betyr blant annet noe skarpere og mer presise kjøreegenskaper, som gir en mer lettkjørt bil.Forrige gang kritiserte vi styrefølelsen, men vi synes det er blitt bedre nå. En kan for øvrig velge mellom de forskjellige styreinnstillingene comfort, normal eller sport. Førstnevnte fungerer best ved bykjøring, sistnevnte i høyere hastigheter og ved mer aktiv kjøring.Komfortnivået er greit, om enn kanskje litt på den stive siden, men da hjelper det med bedre seter. Det som er bra er et merkbart redusert støynivå. Mindre rullestøy trenger gjennom til føreren, og motorlyden virker fjernere enn før. Også vibrasjoner er det mindre av.Kia forteller at dette henger sammen med endret oppheng av motor og drivverk med mer bruk av gummi og støydempende materialer.Andre tiltak er overgang fra asymmetrisk til symmetrisk drivaksel, noe som skal gi redusert resonans. Bilen er i tillegg utstyrt med helt nye lyddempende vinduer.

Alt i alt bekrefter Kia at de er blant de beste bilprodusentene i dag, noe vi konstaterte i fjor da vi testkjørte deres helt nye og utmerkede familiefrakter – Kia Carens.Kia Sportage var allerede tidligere velutstyrt. Nå har de oppgradert ytterligere, med blant annet bedre lyd fra lydanlegget, et mer moderne instrumentpanel med en 4,2-tommers TFT-skjerm sentralt, og en sjutommers fargeskjerm i senterkonsollen. Navigasjon med ryggekamera og stemmestyring er også med som standard.Utstyrsmessig starter utvalget med spesialmodellen Classic PLUS. Allerede her får en med sjutommers navigasjonssystem, ryggekamera, aluminiums-felger, oppvarmede seter foran og bak, varme i rattet, fartsholder og multifunksjonsratt – for å nevne noe. Det den derimot ikke har – og det finner vi underlig på en ny bil i 2014 – er DAB-radio.Inkludert frakt og levering fra Drammen betyr det en startpris på 280.000 kroner, med bensinmotor, forhjulsdrift og sekstrinns manuell girkasse.Vår testbil var altså utstyrt med øverste utstyrsnivå, kalt «Exclusive». Det starter på 330.000 kroner, og har panoramatak, åtteveis elektrisk justering av setet, skinninteriør med semskede detaljer, parkeringsassistent og nøkkelfri adgang og start.