To dager senere slo Aftenposten opp i en overskrift i papirutgaven at det kan bli 17-18 kuldegrader. Det var ventet lite nedbør utover i denne uken, sto det, «men det kan likevel bli surt utendørs.» Nå var det Øyvind Johnsen som var vakthavende ved Meteorologisk institutt.Det er litt vind, så det vil nok fyke en del snø og kan bli ganske utrivelig å være ute, forteller Johnsen.Når ble det utrivelig ute i litt vind? Har de mange milde vintrene gjort oss pysete? Har nordmannen mistet kontakt med sitt DNA? Ukas mest delte sak fra Dagbladet er en kommentar om hvor dumme forfedrene våre var som slo seg ned i dette mørke, iskalde landet langt nord.Eller er det økte krav det handler om? At alt må være perfekt. Også utendørs. Ikke bare de rette antall kuldegrader, helst sol og vindstille også. Yr må sjekkes hele veien mot løypa, og en tur kan alltid avlyses, om det dukker opp for mange skyer eller for mange kuldegrader i femdagersvarselet. Gråvær funker dårlig på Instagram. Mye nysnø kan gi løse skispor. Minus femten kan gi forfrysninger, muligens astma. I hvert fall nedsatt treningseffekt.

Bedre å vente. Sinne inne og vente. Jokke er den nye vinterhelten, han som var svak for sport, men bare på skjermen og bare når vi vinner. Så spilles da også hans hyllest til vinteren, «Her kommer den kalde fine tida», ustanselig på NRK, på tiende sesongen.Men Jokke sang at du ikke trengte mer enn et kjøleskap og en tv for å leve. På tv kan vi nå se 13-åringer som trener til Nordpolen-ekspedisjon sammen med Aleksander Gamme, de forbereder seg på teltliv i 30 kuldegrader, denne uka fikk en deltager kjeft fordi hun glemte en hanske ute. En dødssynd på Nordpolen.Forresten er hansker og vanter feil i kaldt vær. Det er votter som gjelder. Ikke bruk håndplagg der fingrene er adskilt, forklarer Børge Ousland i VG.

Har vi mistet barnelærdommen? Hvor mange ganger må vi høre ull innerst? Hvor vanskelig kan det være?Og hvorfor går folk med joggesko ute i januar? Jeg så flere i går, i minus 13, tykke dunjakker og joggesko. Komisk kombinasjon.Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær, lød den gamle, gode klisjeen. Kanskje må vi snu på den nå. Det finnes ikke lenger dårlige klær, men det finnes for dårlig vær.Klærne er blitt bedre, vanntette, designet for ekstremvær, med kompass i glidelåsen, ullen er blitt så behagelig at du kan la den kjæle med ballene. Jenter og gutter over hele landet kjøper Canadian Goose-dunjakker med pelskrager til 6000 kroner. Kommentatoren som skrev i Dagbladet om de dumme forfedrene våre, hadde kjøpt seg en til 7000.