Roy Willie Johansen hadde trosset Atlanterhavets fem meter høye bølger, tett tåke, isbjørn og forfrosset tær og fingrer, men måtte gi tapt på den siste etappen på ferden fra Grønland til L’Anse aux Meadows på Newfoundland.Padleren fra Sandefjord hadde satt seg som mål å gjenta vikingferden til Leiv Eiriksson i kajakk. Den er på 2800 kilometer i et lite gjestmildt område.Tidlig søndag morgen fant to mann i båt den omkomne nordmannen sittende i kajakken på Melvillesjøen i Labrador-området i Canada. Johansen var bare 32 kilometer fra North West River, som han dro ut fra tirsdag eller onsdag.Han var i kontakt med folk i Nort West River-området tirsdag, sier politikorporal Trudy McCabe ved politikammeret i Goose Bay til Dagbladet.Johansen ble straks brakt til sykehuset i Happy Valley, hvor han ble erklært omkommet. Dødsårsaken er ukjent, men politiet mistenker ikke at noe kriminelt er skjedd.

Johansens far, Willie Hansen, har hatt kontakt med sønnen via satellittelefon på hele ferden, og ga lørdag uttrykk for at han var urolig. Han hadde ikke hørt fra sønnen på flere dager, forteller generalkonsul Guro Vikør i Miami. Hansen er bosatt i Miami hvor han driver et cateringfirma som leverer mat til norske cruiseskip.Det var hos faren i Miami Roy Willie Johansen samlet krefter til siste etappe. For to måneder siden begynte eventyrferden mot L’Anse aux Meadows på Newfoundland. Målet var å gå i land innen 9. oktober.Første etappe fra Grønland var beinhard. Meterhøye bølger, tåke, iskald vind, drivis og isbjørn tvang ham til å sove i kajakken. Den kantret – og hender og føtter ble så stygt forfrosset at han tilkalte hjelp.Kystvakta i Canada hentet ham med helikopter og brakte ham til sykehuset i Iquluit i Nunavut, der han fikk behandling. Deretter dro han til faren i Miami i en måned for å samle krefter. Han holdt blant annet foredrag om kajakkferden i Shippingklubben i Miami.

Johansen var fast bestemt på å gjennomføre ferden, og vendte tilbake til Iquluit. Siste etappe gikk galt. Hva som skjedde etter at han dro ut fra North West River tirsdag eller onsdag, er det ingen som vet ennå.En engelskmann, en skotte og en amerikaner forsøkte seg også på samme padletur i sommer. Kajakken til Peter Bary sprang lekk, og Roy Finlay og Colleen Cronin ga opp etter 18 dager i havet.Oslopolitiet satte inn alle enheter etter at tre ungdommer angrep og ranet tre 18-åringer på Røa t-banestasjon i natt.De ble angrepet bakfra og slått i ansiktet, og fraranet iPhone og penger. De tre er forholdsvis uskadd, sier operasjonsleder Ola Krokan ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.Politiet fikk melding om ranet klokka 02.28, og søkte med både hundepatrulje og politihelikopter i området. Ved 3.40-tida trappet politiet ned politijakta, men har opprettet sak som videre etterforskes av Majorstua politistasjon.Etter ranet løp de antatte gjerningsmennene mot Hovseter og Gardeleiren på Huseby. De var mellom 18 og 20 år og mørke i huden, sier Krokan.Han opplyser at to av gjerningsmennene var ikledd sorte Canada Goose-jakker, mens den tredje var iført en grønn jakke. Politiet ønsker tips i saken på telefon 02800.Ranet av de tre personene skjer samtidig som Oslo opplever en ransbølge. I oktober ble det i gjennomsnitt begått fire ran hver dag.Så sent som tirsdag kveld ble en ung kvinne frastjålet mobiltelefonen sin på T-banen på Oppsal i Oslo. De to gjerningsmennene ble beskrevet som 15-20 år og fra Midtøsten er fortsatt på frifot.