Et alternativ for å hjelpe med dette, kan være å bytte kraner og blandebatterier med miljøkraner. Den svenske baderomsutstyrsprodusenten Gustavsberg har en energisparende kranserie, Nautic. Hver kran som installeres skal redusere energiforbruket til oppvarming av vann med opptil 40 prosent.

I disse områdene bør man kanskje tenke ekstra godt over hvor lenge man dusjer, men ettersom beregningen i eksemplene over er gjort i forhold til gjennomsnittspris, er det ikke bare i disse områdene det er mye å spare på å kutte ned på tiden i dusjen.Et annet alternativ er å justere varmen bare litt ned. Vår kalkulator er noe beskjeden hva varmen i vannet angår, og vi har forutsatt en dusjtemperatur på 37 grader (og eventuelt badevannstemperatur til 38 grader). Det er likevel mange som liker at dusjen er hakket varmere, spesielt i de kaldeste månedene.

Sparekranens utgangsposisjon skal gi varmt nok vann til oppvask og håndvask. Også blandebatteriet er innstilt på 37 grader. Om man skal ha makstemperert vann må blandebatteriets arm føres helt ut til siden, og når man slipper den, glir den tilbake til utgangsposisjonen. Ideen er at glohett vann renne ikke skal renne lenger enn nødvendig.