Uansett er La Liga-eksperten trygg på at Ødegaard er i positiv utvikling, uansett om kamparenaen utover høsten blir Castilla eller en bedre klubb. Veland fikk nemlig sjansen til å få en førstehåndskilde på hvordan nordmannen klarer seg i selskap med verdensstjerner som Cristiano Ronaldo, Gareth Bale & co. Jeg snakket med en person i det fysiske apparatet til Real Madrid da de spilte Supercup-finale i Trondheim nylig. Da stilte jeg ham et veldig enkelt spørsmål han enkelt kunne avfeid. Da ba jeg ham glemme at jeg var norsk og spurte rett ut om «hvordan gjør Martin Ødegaard det på A-lagstreningene til Real Madrid?» Da svarte han med noe som egentlig tegner et fint bilde av situasjonen. «Hvis man hadde observert Real Madrid-treningene i én måned, og alle spillerne hadde spilt med maske, hadde det vært umulig å finne ut hvem som var 17-åringen og ikke god nok.

Han glir rett inn.» Det er en kjempekompliment og underbygger en god del av de andre rapportene som kommer fra innad i klubben, på treningsfeltet er Martin en av mange på veldig høyt nivå. Fra januar av får vi forhåpentligvis se ham ta det ut på et høyere nivå enn Real Madrid Castilla, sier Veland. Viasat-profilen tror Real Madrid har jobbet for å skaffe nordmannen et utlån i dette overgangsvinduet, men at de ble tatt på senga da Rennes-avtalen gikk i vasken. Jeg er ganske sikker på at klubben har sondert terrenget i Spania og sjekket om det er klubber der som er villig til å låne Ødegaard frem til han fyller 18. Men det kan hende spiller og far (Hans Erik Ødegaard) mener dette ikke er et godt nok alternativ, og da velger de å forlenge hverdagen de har hatt ut året, og satser heller på at de kan få i stand en utlånsavtale med Rennes i januar når han har fylt 18 år, sier Veland.

Hvis det ikke skjer noe mot slutten av overgangsvinduet, er det stikk i strid med de fleste spådommene rundt Ødegaards fremtid tidligere i sommer. Da vi gikk inn i sommervinduet var både jeg og alle andre sikker på at det kom til å skje ting. Da kommer han enten til å bli tatt opp i A-stallen eller leid ut. Alle utelukket spill for Castilla bortimot 100 prosent og så på dette som en helt umulig løsning. Men så skjer det ting man ikke har fantasi til å forestille seg, som at Martin Ødegaard ikke kan leies ut fordi han er under 18 år. Jeg tror ikke engang klubben tenkte på dette før de begynte å sende inn papirer og FIFA begynte å se på ting. Når avtalen da stanses står de uten mulighet til å leie ham ut utenfor Spanias grenser. Da har de enten ikke hatt god nok tid, eller så har de ikke funnet tilbud som er godt nok, eller så er det ingen av de klubbene Real Madrid har plukket ut som har ønsket å låne ham, tror Veland.