Leder i dyrevernorganisasjonen NOAH, Siri Martinsen, reagerer på Borchs pelsbilde og mener politikerens holdning til ulv og pelsdyroppdrett er etisk uakseptabelt. Dette utspillet er ganske forutsigbart fra en politiker som så sterkt går inn for felling av ulv og pelsdyrutnyttelse, med all lidelse det påfører dyrene. Hun gjør dette helt klart for å provosere, men jeg er ganske sikker på at det ikke endrer holdningen til stor deler av befolkningen i Norge som sier nei til jakt på ulv og som er kritisk til pels, sier hun til Nordlys.Borch som selv er vokst opp på gård forteller til Dagbladet at hun er opptatt av dyrevelferd og at hun er mot produseringen av det kjente jakkemerket Canada Goose.Jeg har ikke Canada-Goose-jakke fordi dyrene lider under behandlingen av pelsen. Derfor har jeg ikke gått til innkjøp av det. Pelsen jeg går med er skutt og behandlet på en forsvarlig måte. Det er mer enn hva jeg kan si om alle de tusenvis av Goose-jakkene, sier Borch.
Det er ikke morsomt å være for kald – eller for varm – om natten. Med de store temperatursvingningene fra årstid til årstid, er det en smart løsning å velge bort helårsdynen, og gå for en sommer- og vinterdyneløsning.

Dyner er store, og tildels vanskelig å håndtere, så mange går for svart søppelsekk-varianten når de skal stue dynen bort på loftet. (Gjerne ved hjelp av støvsugertrikset; der man suger luften ut av posen, slik at den blir vakuumpakket, og den store dynen tar mindre plass.)Ifølge Cecilie B-A Jacobsen i Inside Too, som har agentur på blant annet dundyner fra Canada Goose Home, bør du pakke dynen inn i tekstiler:Vi anbefaler å oppbevare dun tørt, mørkt og luktfritt i en emballasje av tekstil, som for eksempel sekken i bomullslerret som våre dyner leveres i, eller lignende. Ikke plast, sier Jacobsen til DinSide.Produsentenes og forhandlernes anbefaling for at dynen skal holde seg best mulig generelt er å slippe luft til, slik at dynen og dunene får puste.La den ligge i skapet, eller sett den på loftet i en kartong, er rådet fra dyneforhandler sleepingbeauty.no.Det er imidlertid viktig at det er tørt på loftet om du velger dette til oppbevaring; for om dundynene blir fuktige kan de mugne. Er du usikker, anbefaler vi at du legger dem i en bod eller et skap.

Du bør heller ikke ta dynen rett fra sengen og ned i posen, før du stuer den bort. Rist den godt, og heng den til lufting. Aller helst ute på dagtid om det er tørt. Er det minusgrader er det en ekstra bonus, så får du tatt livet av husstøvmidd i samme slengen.Ifølge Jacobsen holder det å lufte, du må du ikke vaske dynen før du legger den bort, ved normal bruk. Som hovedregel anbefaler de fleste produsentene at du vasker dynen minst en gang i året, og for mange vil det være mer naturlig å vaske den før man tar den i bruk igjen, enn før man stuer den bort.Bytter du dyner, er det ikke sikkert du trenger å vaske dem hvert år. Er du allergisk mot husstøvmidd, bør du imidlertid vaske dem langt oftere; da er anbefalingen å vaske dynen opp til fire ganger per år.Er det lenge siden du har vasket vinterdynen din, er det kanskje greit å vaske den nå før du tar den i bruk igjen? Du bør også lufte den godt før du tar den i bruk for vinteren.